13 stanova bit ce oduzeto korisnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula pokušava stati na kraj zlouporabi gradskih stanova, a uglavnom se radi o osobama koje stanove nisu koristile u skladu s namjenom zbog koje su im i dodijeljeni. Nakon što su prošle godine odlukama gradonacelnika Borisa Miletica cetiri gradska stana oduzeta osobama koje ih, kako su utvrdile kontrole, nisu cak ni koristili, isto ce se uskoro dogoditi s još trinaest gradskih stanova za koje su komunalni redari višestrukim kontrolama utvrdili da ih korisnici kojima su dodijeljeni zbog teške socijalne situacije uopce ne koriste ili su ih cak dali u najam.

- Služba za zastupanje Grada pokrenula je 10 sudskih sporova na pulskom nadležnom sudu za povratak gradskih stanova. Rijec je o stanovima za koje su kontrole komunalnog redarstva ustvrdile da ih ne koriste osobe kojima su dodijeljene, odnosno, da su prazni ili cak dani u najam, što je nedopustivo.

Lista za dodjelu stanova je predugacka da bi dozvolili ovakvu zlouporabu i stoga ce svi ti stanovi, nakon što budu vraceni Gradu, biti dodijeljeni onima kojima je to najpotrebnije, ali uvijek prema Listi prvenstva, kaže Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, koji istice da su kontrole komunalnih redara vec u drugoj polovici prošle godine postale ucestalije i pocele utvrdivati nepravilnosti.

Uz 10 sudskih sporova, Prhat istice da se tri gradska stana pokušavaju vratiti u posjed Grada direktnom pogodbom te ce, dakle, 13 stanova uskoro dobiti nove korisnike.


Podijeli: Facebook Twiter