13 bicikala za škole i vrtice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poticanje zdravog života i ekološkog promišljanja cilj je istovremeno simbolicne i vrlo konkretne inicijative "Škola na dva kotaca", koja je pokrenuta u Novigradu, upravo na Svjetski dan zdravlja. Grad je ovdašnjim školama i vrticima poklonio 13 bicikala, plavih "city bikea" s košaricama.

Njima ce ravnatelji, ucitelji, odgojiteljice, kucni majstori i drugi djelatnici zamijeniti automobile za obavljanje svakodnevnih poslova i kretanje na kracim relacijama - do pošte, papirnice ili gradske uprave.

Donaciju je ravnateljicama OŠ Rivarela i DV Ticici Davorki Parmac i Mirjani Andrilovic te v. d. ravnatelja Talijanske osnovne škole i vrtica Luki Stojnicu predao gradonacelnik Anteo Milos, a svoju opredijeljenost za alternativna prijevozna sredstva svo je cetvero promptno demonstriralo pedaliranjem.

Gradonacelnik je istaknuo da je Novigrad i ovom prigodom dokazao svoje usmjerenje ka ekološki održivom razvoju te podsjetio da su ukljuceni u aktualni EU projekt Adria.MOVE IT! za valoriziranje ekološki održivih i alternativnih nacina prometovanja i prijevoza.

"Ucitelji moraju biti uzor djeci, a na ovaj ce se nacin poštedjeti problema s parkiranjem, doprinijeti smanjenju zagadenja i uštedi", napomenuo je Stojnic, koji je inicirao akciju. (K. FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter