12.ex tempore: Prva nagrada Slavici Oplanić

(M.RIMANIĆ)
(M.RIMANIĆ)

Druge subote u lipnju u Novigradu se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada, tradicionalno održava međunarodni slikarski ex tempore natječaj. Na ovogodišnjem 12. izdanju ex tempore okupilo se četrdesetak slikara iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Susret je prema običaju podijeljen u dvije kategorije, odnosno sudionici natječaja mogu konkurirati za dvije nagrade: ex tempore, za radove nastale na dan održavanja na temu "Novigrad, mjesto za sva osjetila?", te radove nastale u posljednje dvije godine na temu "More".

Prvu nagradu kategoriji ex tempore, "Novigrad, mjesto za sva osjetila?", u iznosu od pet tisuća kuna od Grada Novigrada dobila je Slavica Oplanić, drugu od četiri tisuće kuna od TZ Grada Novigrada dobila je Barbara Cetina, a treću vrijednu tri tisuće kuna od Nepolisa dobio je Arturo Picca.

Sponzorske nagrade u kategoriji "More" vrijedne dvije tisuće kuna dobili su Tea Paškov Vukojević od Restorana-konobe Čok iz Novigrada, Alina Ivančić od novigradske tvrtke Vision-Solea i Ronny Jušić od Galerije Milotić iz Pule. Umjetnici su slikali i stvarali uglavnom u sjeni borova Parka Irme Benčić s lijepim pogledom na mandrač i more na kojem se ljuljuškaju brodovi novigradskih ribara.

Budući da su slikari uglavnom višegodišnji sudionici novigradskog ex tempora pa dobro poznaju grad, bilo je i onih koji su motive potražili na nekoj od brojnih lokacija unutar starogradske jezgre grada koji pamti mnoga stoljeća pa i slavne dane sjedišta drevne biskupije. Nagrade su otkupne pa će svi nagrađeni radovi, nove novigradske vedute, od sada krasiti prostore donatora vrijednih nagrada. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter