126 godina Veslačkog kluba Istra

Trener Elvis Orbanić sa zlatnim posadama
Trener Elvis Orbanić sa zlatnim posadama

Kad netko ima na leđima 126 godina nije mu lako izdvojiti ostvareno samo u jednoj. No, Veslački klub Istra ove je godine, 126. u svojoj prebogatoj povijesti, ostvario uspjehe koji će ostati upisani velikim slovima.

Bila je to još jedna godina začinjena uspjesima na međunarodnom i na domaćem planu. Stoga je i današnja svečana sjednica Skupštine kluba - održana u klupskim prostorijama na Rivi, tijekom koje su predsjednik Dragan Stanković i tajnik Tomislav Butorac brojnim prisutnim veslačima, veteranima, članovima uprave i gostima predstavili brojne uspješne nastupe pulskih armove - bila popraćena aplauzom na otvorenoj sceni.

- Proteklu veslačku sezonu pamtit ćemo po cijelom nizu odličnih rezultata koje su ostvarili trener Elvis Orbanić i naši veslači s kojima se s pravom ponosimo, rekao je predsjednik Stanković. - Kruna uspjeha bili su ponovno naši reprezentativci, Ivan Piton i Patrik Prnjak koji su sa Zadranima Matom Ledenkom i Milom Čakarunom ove godine nastupili na Svjetskom prvenstvu veslača do 23 godine i osvojili sedmo mjesto. Pored ovog nastupa Piton i Prnjak s kormilarom Antoniom Poropatom osvojili su i naslov prvaka Hrvatske u seniorskom dvojcu s kormilarom, pa su s pravom najbolja posada našega kluba u 2012. godini. No, nisu se samo oni proslavili na državnom prvenstvu. S Jaruna smo se vratili sa šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i brončane, ali i ukupno petim mjestom u poretku klubova, te s naslovom najboljeg kluba u mlađejuniorskoj konkurenciji.

Naslov prvaka Hrvatske pored pulskih reprezentativaca pripao je i četvercu na pariće juniorki B u sastavu Tea Dušić, Blanka Dermit, Frida Cukon i Katarina Čerina čime su u pulskom klubu još jednom pokazali kako su i uspjesi veslačica uvijek značajna karika u radu kluba. Uostalom, najbolje to zna i predsjednica Veslačkog saveza Istarske županije Iveta Volčić-Žufić, bivša pulska veslačica koja je došla pozdraviti sve prisutne ispred Saveza, ali i svog kluba, Arupinuma. Čestitkama su se priključili i predstavnici trećeg istarskog kluba, Medulina u ime kojega je prisutne pozdravio i njihov trener Mladen Pavelić, dok je ispred Grada Pule veslače i njihove goste pozdravio pročelnik za sport Erik Lukšić. (Roberto CAR, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter