120 maslinovih ulja i 150 umjetnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrnaesti susreti maslinara i sajam maslinovog ulja Oleum Olivarum u Krasici, nedaleko od Buja, svecano ce otvoriti svoja vrata u subotu u 11 sati, prezentacijom izlagaca uz nastup Gorana Griffa i klape Volta. Istom ce prigodom biti predstavljeni i nagradeni istarski maslinari uvršteni u najpoznatiji maslinarski vodic Flos Olei. Subotnji program u 15 sati donosi cooking show s domacicama iz Krasice i bujskim vijecnicama. U 17 sati ce nastupiti umaški zbor Korona, a uslijedit ce dodjela nagrada za medunarodni likovni natjecaj koji okuplja 150 autora.

Strucni dio drugog dana sajma (nedjelja) pocinje u 13 sati okruglim stolom u organizaciji Gradova maslinovog ulja, na temu "Problematika trgovanja ekstra djevicanskim maslinovim uljem". Slijede predavanja Marine Kocijancic i Nenada Hrelje o višestrukoj sukladnosti, izravnom placanju u poljoprivredi u 2011. i nacelima dobre poljoprivrede te Vlaste Radoicic o ekološkom maslinarstvu kao isplativom modelu proizvodnje.

U 15.30 na redu je cooking show s kuharom Almom Catlakom iz TV emisije "Dobro jutro Hrvatska" i bujskim kulinarskim majstorom Sergijom Ražmanom. Sudjelovat ce i dvoje citatelja Glasa Istre koje naš list nagraduje druženjem i spravljanjem jela pod "mentorstvom" naše novinarke Vesne Medvedec Buršic, autorice kuharice "Tradicionalna istarska jela - sezonska i blagdanska". Vesninu kuharicu u izdanju buzetskog Reprezenta bit ce moguce i kupiti.

Rezultati ocjenjivanja pristiglih 120 uzoraka maslinovih ulja iz Istre, Primorja, Dalmacije, Slovenije i Italije bit ce obznanjeni u 17.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter