120 izlagaca na Promohotelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu u podne u Porecu pocinje Promohotel, 26. sajam prehrane, pica i opreme za turizam, a prvi se put održava u sportskoj dvorani Žatika. Sajam ce do subote, kada završava, okupiti 120 izlagaca iz Hrvatske i susjednih zemlja, Slovenije, Italije, Austrije, Madarske i Srbije, a bit ce poprištem strucnih predavanja i radionica za vlasnike, menadžere i zaposlenike hotela te drugih turistickih objekata, iznajmljivace, ali i sve zainteresirane za najnovije trendove u turizmu.

Posjetitelji ce imati prilike upoznati se s novitetima u svijetu opreme za ugostiteljstvo, proizvodnju i prodaju vina te bezalkoholnih pica, papirnate galanterije, PVC i aluminijske stolarije, grijanjem i obnovljivim izvorima energije te proizvodima od drveta u sklopu projekta "Drvo je prvo" koji predstavlja dugogodišnji partner sajma - Hrvatska gospodarska komora koja ovim projektom podupire drvni sektor u kojem okuplja vodece tvrtke za preradu drva i prodaju namještaja.

Kako su najavili organizatori iz porecke tvrtke 053, Promohotel ce se i ovog puta odvijati na 3.000 kvadrata unutarnjeg prostora (jednakom kao i prijašnjih godina za vrijeme održavanja u dvorani Intersport centra) i na nešto manjem vanjskom prostoru nego lanjskih godina, ukupne površine oko 500 kvadrata. Ulaz se ni ove godine nece naplacivati.

- Broj izlagaca jednak je lanjskomu, rekao je direktor tvrtke Franko Štikovic te je izrazio zadovoljstvo zbog same cinjenice da se Promohotel i ove godine uspio održati i odoljeti recesiji.

Direktorica sajma Ivana Štikovic istaknula je da ce se ove godine prvi put na sajmu predstaviti i Pokrajinski sekretarijat za privredu - Novi Sad koji ce pod sloganom "Najbolje iz Vojvodine" predstaviti 30-ak svojih izlagaca iz prehrambene industrije te pratecih sadržaja.

U sklopu sajma održat ce se i deseto izdanje Promonature, specijalizirane izložbe ekoloških i autohtonih proizvoda Mediterana u organizaciji udruge Bio Istra, Istarske županije i Agrokora.


Podijeli: Facebook Twiter