12. Seasplash otvorili Brain Damage i Vibronics

Brain Damage i Vibronics (Z. A.)
Brain Damage i Vibronics (Z. A.)

Otvarajući 12. izdanje Seasplash festivala, uz nešto slabiji odaziv publike, sinoć su u zajedničkom nastupu veterani internacionalne dub scene, francuski duo Brain Damage i britanski tandem Vibronics, dobro rasplesali 400-tinjak ljudi na glavnoj pozornici štinjanske tvrđave Punta Christo.

Njihovom jednoipolsatnom nastupu prethodio je ugodan, na trenutke ambijentalan, a na trenutke plesan bendovski nastup hrvatskog kolektiva I-Tal Jam, kojima se ovaj put pridružio legendarni trubač Igor Pavlica, dok je nakon Brain Damagea i Vibronicsa koncertnu dub atmosferu uspješno nastavio britanski Gentleman's Dub Club, sastav koji je prvi put nastupio u Puli na 8. Seasplashu 2010. godine i koji je sinoć predstavio svoj prošlogodišnji debitantski album "FourTYFour".

Za svog jednoipolsatnog uspješnog francusko/britanskog dub nastupa, Brain Damage i Vibronics predstavili su pjesme s aktualnog zajedničkog albuma "Empire Soldiers", koji je nadahnut ratnim iskustvima afričkih i karipskih vojnika za vrijeme Prvog svjetskog rata. Publiku je posebno rasplesala pjesma "Do U Remember" i nešto mirnija, ali iznimno sugestivna "Sufferation".

Tradicionalno plesnija, s dosta junglea, puštala se u 'grotlu' (Electrosplash), dok je na Dubsplash pozornici nastupio američki autor Jamalski, jedan od pionira modernog beata s jamajčanskim vibracijama, uz podršku hrvatskog producenta digitalnog reggaea Jaha Billaha (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter