12 ozlijedenih u naletu drezine na vagone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaest je djelatnika tvrtke Remont i održavanje pruga Hrvatskih željeznica ozlijedeno, od toga cetvorica teže, na željeznickoj postaji u Perušicu kada je teški motorni stroj za prijevoz radnika udario u teretnu kompoziciju vagona zaustavljenu na sporednom kolosijeku.

Nesreca se dogodila u srijedu nešto prije 13 sati, a osam lakše ozlijedenih željeznicara do 18 sati otpušteno je iz bolnice. Dvojica s težim prijelomima zadržana su u gospickoj bolnici, a dvojica kojima je bila potrebna operacija prebaceni su u Zagreb.

Život teško ozlijedenih, prema rijecima kirurga gospicke bolnice dr. Janoša Horvata, po prvim obradama, nije u opasnosti.

Vozilo u kojem su bili radnici trebalo je stati na istom kolosjeku na kome se nalazio teretni vlak, stotinjak metara ispred, kao i svakoga dana. No, ovaj puta nije se zaustavio. Kako smo neslužbeno doznali, najvjerojatniji uzrok nesrece je cinjenica da je u kljucnom trenutku otkazao mehanizam za kocenje na pružnom vozilu.

U poslijepodnevnim satima policiji i zamjenici Opcinske državne odvjetnice Tatjani Šimunic - Adamovic, pridružili su se i vještaci iz Centra za kriminalisticka vještacenja MUP-a koji bi trebali rasvijetliti okolnosti ove neuobicajene nesrece.

- Ono što vam u ovome trenutku samo mogu potvrditi je da je došlo do naleta radnog željeznickog stroja u kojem je bilo 12 djelatnika HŽ-a na zaustavljenu kompoziciju vlaka. Sve ostale pojedinosti bit ce poznate nakon što se obave dodatna vještacenja, kratko je izvijestila Tatjana Šimunic - Adamovic, dodajuci da je izdala nalog za alkotestiranje vozaca radnog stroja.(G. GALIC/NL, Hina, snimio R. FAJT/CROPIX)

 


Podijeli: Facebook Twiter