112 samo za hitne pozive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski centar 112 Pazin od danas više nece biti u mogucnosti objavljivati servisne informacije na svom govornom automatu, niti je poželjno da se ovaj broj zove da bi se saznale informacije o stanju u prometu, meteorološki podaci ili gdje i zašto nema struje i vode.

Kako nam je objasnio procelnik Renato Kalac, dosadašnji Centar za obavješcivanje transformira se u Centar za žurne službe. Stoga bi broj 112 trebao biti slobodan upravo za primanje i preusmjeravanje hitnih poziva policiji, vatrogascima, hitnoj službi i ostalima onda kada je to zaista nužno potrebno.

- Sve servisne informacije trebali bi objavljivati distributeri putem drugih medija i na taj nacin obavještavati javnost, dakle DHMZ o vremenu, HAK o prometu i stanju na cestama, HEP o nestancima struje i tako dalje. Naravno, naši ce operateri u svakom slucaju odgovoriti na poziv i usmjeriti pozivatelja na potrebne informacije ili gdje da se obrati da ih dobije, ali trebali bi se polako poceti navikavati da je 112 samo za hitne pozive, rekao je Kalac.

U slucaju izvanrednih dogadaja na podrucju županije, i dalje ce se davati potrebne obavijesti na broju telefona 619-077. (P. S. M.)


Podijeli: Facebook Twiter