102 polaznika u 20 radionica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ceremonijom svecanog otvorenja i gostujucom pantomimskom predstavom iz Slovenije sinoc je u Pazinu zapoceo sedmi Ljetni kazališni kamp kojeg organizira Udruga za kreativno promicanje mladih Tirena. Voditelji kampa i njegovih dvadesetak radionica na pozornici velike dvorane pazinskog Spomen doma predstavili su se parafrazirajuci motive iz Pepeljuge i Snjeguljice, a dugogodišnja voditeljica kampa Ines Škuflic Horvat zatim je najavila što ce se sve dogadati tijekom deset predstojecih pazinskih kazališnih dana.

Ukupno 102 polaznika uzrasta od 12 do 18 godina iz cijele Hrvatske intenzivno ce i tijekom prijepodneva i tijekom poslijepodneva raditi u dvadeset tematskih radionica da bi na završnim prezentacijama u utorak 3. kolovoza i pokazali javnosti što su naucili i pripremili.

Sudionike kampa pozdravila je i pazinska dogradonacelnica Ines Kovacic Drndic, zahvalivši se Tireni, kazališnim pedagozima i polaznicima što vec sedam godina prepoznaju Pazin kao dobrog domacina i kao grad koji želi poticati sve oblike kulturnog stvaralaštva.

Iza ove neduge svecane ceremonije uslijedila je prava kazališna poslastica: predstava "Životok" kazališne skupine Artizani iz Ljubljane. Rijec je o nagradivanoj pantomimskoj predstavi koja duhovito i dinamicno, kroz istaknute životne trenutke, prati životni ciklus. Ovom se predstavom nastavlja posljednjih desetljeca sve maštovitiji trend razbijanja predrasuda o pantomimi kao scenskoj prezentaciji iskljucivo tijela glumca, kao tihoj i nijemoj kazališnoj umjetnosti u kojoj se tijelom, gestama i mimikom docaravaju i scenografija i rekviziti i drugi likovi i cjelokupan dramski sadržaj.

Tijekom trajanja kampa za polaznike i gradanstvo bit ce prikazana i predstava »Pre/velika ocekivanja 2« Interaktivnog kazališta dramskog studija Tirena (u srijedu, 28. srpnja), te monodrama »Ptica« Jadrana Grubišica (u petak, 30. srpnja).


Podijeli: Facebook Twiter