1. ožujka kraj sapunice Vila Marija?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otklanjanje nedostataka na novom objektu pulskog Doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Marija, što je sa zagrebackom Ugo grupom pocetkom rujna dogovorilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, trebalo je biti dovršeno do 25. listopada.

Nakon toga bit ce otklonjeni nedostaci koji su se pojavili u jamstvenom roku, a koji nisu bili predmet vještacenja. Po njihovom dovršetku ulozi Ugo grupe u prici dugoj gotovo sedam godina dolazi kraj, no drugim izvoditeljima preostat ce obiman posao sanacije preostalih nedostataka koji sprecavaju sigurno korištenje gradevine.

Iako je bilo najavljivano da bi radovi mogli biti gotovi do Nove godine, rokovi su ponovo pomaknuti, i to na 1. ožujka 2011., rekao je savjetnik župana Valerio Drandic.

Pozitivno je to što je s Ugo grupom, koju se teretilo za nedostatke na novom objektu, postignut dogovor i što su napokon ostvareni uvjeti za daljnje korake, ciji je cilj stavljanje objekta u funkciju.

Po dobivenim informacijama, zagrebacka tvrtka krivila je za greške projekt i nadzor, no ocito je s resornim ministarstvom napravljen kompromis ne bi li se izbjegao dugotrajni sudski postupak.

- Završetak svih radova planiran je za 1. ožujka, što znaci da objekt nece biti useljiv za Novu godinu. Veci dio radova bit ce izveden o trošku resornog ministarstva te ce za njih biti zaduženi drugi izvoditelji, rekao je Drandic. (I. N. T.)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter