1. liga rukometašica: Umag - Split 2010 29:25

Ana Jajčević, Umag (M. MIJOŠEK)
Ana Jajčević, Umag (M. MIJOŠEK)

Utakmica 21. kola Prve lige rukometašica: Umag - Split 2010 29:25 (15:6). Dvorana Stella maris. Gledatelja 150. Suci: Kuhar (Samobor) i Prelčec (Zagreb).

UMAG: Medved (2+1), Pavić (9+2), Žuliček 3, S. Imamović 1, Rajić 7, Vidović 6 (1), Jajčević 8, Martić, Jerković, Špoljarić 1, Hercig, Maras, Gašić 3, Šito.

SPLIT 2010: Mijoč, Stilinović (15), Marinović 3, T. Lisica 1, Kežić 6, Surjan 5 (2), Cvitanović 1, A. Lisica 2, Galić 2, Divić, Glavan, Šimičić 5.

Sedmerci: Umag 1 (1), Split 2010 6 (2). Isključenja: Umag 6 minuta, Split 2010 2 minute.

Lakše od očekivanja su domaće rukometašice upisale prvenstvenu pobjedu u pretposljednjem kolu ligaškog natjecanja. Od početnog vodstva gošći iz prve minute kad je Antea Lisica pogodila mrežu domaćih, na svoj drugi gol Splićanke su čekale do sredine prvog poluvremena. U međuvremenu Gašić i Jajčević po dva puta svladale negdašnju suigračicu Stilinović, a isto su učinile Žuliček i Rajić za visoku prednost Umažanki. Od pet golova prednosti (6:1) nakon prve četvrtine susreta domaće su igračice povećavale "odmak" preko dviju Ana - Rajić i Jajčević. S po dva dalekometna pogotka Žuliček i Vidović izvan crte od devet metara na odmor se otišlo s prednošću kakvu su Umažanke poželjeti mogle. Za takav rezultatski odnos snaga zaslužna je i kapetanica domaće ekipe Pavić koja je sakupila deset obrana.

Za razliku od prvog poluvremena, obrane obiju strana u nastavku su bile znatno propusnije, što je vidljivo i po rezultatu u konačnici. Jedan od razloga je i neigranje Kornelije Gašić koja je napustila parket zbog ozljede u 16. minuti, netom poslije svog trećeg postignutog gola. Visoka prednost "žuto-plavih" nagnala je trenera Rajića da u "vatru" pošalje mlade snage, među kojima i drugu vratarku Katarinu Medved. Ona je u samo jednoj minuti zaslužila veliki pljesak publike, jer je obranila "zicer" i sedmerac Splićankama.

Sve do sredine druge dionice, točnije do 48. minute domaća je ekipa imala u najvećem dijelu nastavka deset golova prednosti (25:15). U posljednjoj četvrtini gošće su preko raspoložene Kežić, Surjan, Šimičić i Marinović, uz obrane pouzdane Ivone Stilinović u posljednjih 12 minuta igre znatno ublažile poraz i više od toga jednostavno nisu mogle. U domaćim je redovima trojka učinkovitih Jajčević-Rajić-Vidović, uz vratarku Pavić te obol ostalih igračica bile prevagom za uspjeh "žuto-plavih". (Zlatko GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter