1. liga rukometašica: Umag - Sesvete 22:22

Umaška junakinja - Andrea Pavić (M. MIJOŠEK)
Umaška junakinja - Andrea Pavić (M. MIJOŠEK)

Veliki bod su osvojile domaće rukometašice iako su bile na pragu najugodnijeg iznenađenja nastavka prvenstva. Uz malo pribranosti mogle su slaviti na kraju ovog dvoboja punog obrata. Poslije nekoliko brzopleto završenih napada u kojima domaće igračice nisu pogodile ni okvir gola u prvih šest minuta, na više nego lak način Sesvećanke dolaze do lijepe prednosti od 3:0.

U 14. su minuti domaće, poslije tri izjednačenja, prvi put stigle do vodstva (8:7), a onda su pet minuta mreže mirovale. Slijedi preokret u 20. minuti, kad su Špoljarić i Jajčević rezultat povisile na 10:8, no na odmor se odlazi u egalu.

Nastavak je preslika zbivanja u prvoj četvrtini, sve do nove prednosti gošći (18:16 - 38'). Činit će se nestvarnim da u narednih 12 minuta Sesvećanke nisu uspjele pogoditi mrežu junakinje susreta. Za to vrijeme "lavice" su ostvarile nevjerojatnu 5:0 seriju za novi obrat. Sjajnim obranama Pavić je sve lopte "pobrala" suparnicama koje su pucale sa šest ili manje metara. Polovina njenog učinka su obranjeni "ziceri", što je domaćoj ekipi uvelike otvorilo vrata za nešto više od poraza. Čak su "žuto-plave" bile na pragu punog uspjeha, ali su iznova, u silnoj želji da osiguraju pobjedu, pružale mogućnost vratarki Pijević za isticanje.

Međutim i polovičan ishod za domaću ekipu je ravan pobjedi i zasigurno bi takvo što potpisale prije utakmice. Ovako se ovaj domet umaške ekipe, u kojoj većina nije bila na razini svojih igara, može i treba smatrati vrijednim ostvarenjem. (Z. GAVRAN)

Utakmica 19. kola: Umag - Sesvete 22:22 (13:13). Dvorana Stella Maris. Gledatelja 150. Suci: Matić (Rijeka) i Orešković (Senj).

UMAG: Medved, Pavić (13+0), Žuliček 5, S. Imamović, Bunić, Rajić, Matošević, Vidović 2, Jajčević 8 (3), Martić, Jerković, Špoljarić 3, Maras, Gašić 3, Šito.

SESVETE: Pijević (21+1), Bešen, Galetić, Jakara, Pa. Stopić 1, Blažević 2, Pe. Stopić 5, Šebek, Jelovečki, Petrušić, Milosavljević 1, Vuković, Franković 9 (3), Bezjak 4, Duplić.


Podijeli: Facebook Twiter