1. liga rukometašica: Umag - Dugo Selo 55 31:24

Ana Jajčević u akciji
Ana Jajčević u akciji

Umag - Dugo Selo 55 31:24 (15:10). Dvorana Stella maris. Gledatelja 350. Suci: D. Lončar i Z. Lončar (oba Varaždin).

UMAG: Pavić (14 + 2), Žuliček 3, Imamović 1, Hercig, Rajić 5 (2), Matošević 4, Vidović 7, Jajčević 5 (2), Jerković, Jušta, Špoljarić 4, Čančar, Maras, Gašić 1, Šito 1.

DUGO SELO: Horvatić (14+1), Đurak 1, Mamić 10 (4), Čamber, Grebenar 3, Radovac 1, Sadrić 1, Galić, Prevendar 1, Maraković, Kampić, Pavković 3, Peti, Šebalj, Novosel, Kranjec.

Sedmerci: Umag 6 (4), Dugo Selo 55 6 (4). Isključenja: Umag 4, Dugo Selo 2 minute.

Domaće rukometašice nastavljaju pobjednički niz, ovoga puta kao i u prethodnim ispitima zabilježile su uvjerljivu pobjedu, što je ohrabrujuće za naredna iskušenja.

S početka susreta se nije dalo naslutiti da će "žuto-plave" nakon nekoliko prednosti gošći do tako uvjerljivog uspjeha. U prvih 12 minuta rezultat je bio suviše skroman (3:3), a onda je krenula serija Umažanki od 4:0 za prvo osjetnije vodstvo (7:3 - 16'). Kako je prvo poluvrijeme odmicalo domaće su igračice povećavale svoju prednost u čemu je sudjelovala i oporavljena Ana Jajčević s nekoliko pogodaka za prednost od šest-sedam golova sve do same završnice kad su gošće u posljednjoj minuti s dva pogotka ublažile zaostatak.

U prvih šest minuta nastavka golovima Špoljarić i Matošević po dva, prvi put "lavice" imaju deset golova "viška" (21:11) i takav odmak su držale sve do sredine drugog poluvremena kad se trener Rajić odlučio za novu postavu na parketu - mlade snage. I u takvom sastavu "žuto-plave" su uspjele održati rezultatski "raskorak" u odnosu na suparnice koje su, mora se to priznati, itekako darovite, ali za razliku od domaće ekipe znatno neiskusnije.

U svojim redovima su imale dvije zapažene igračice, Josipu Mamić koja je raspoloženu Andreju Pavić i njenu zamjenu Deju Juštu svladala čak deset puta, dok je gostujuća vratarka Horvatić također imala 15 obrana. Još je za spomenuti da su igračice iz Dugog Sela imale pegulu što su u 12 navrata umjesto mreže pogađale okvir vratiju. (M. GAVRAN; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter