1. liga rukometašica: Umag - Dalmatinka 34:33

Daniela Špoljarić bila je među najzaslužnijima za pobjedu Umažanki (M. MIJOŠEK/arhiva)
Daniela Špoljarić bila je među najzaslužnijima za pobjedu Umažanki (M. MIJOŠEK/arhiva)

Dosta truda trebale su uložiti domaće igračice da bi upisale nove bodove i prvenstvenu sezonu zaključile pobjedom koju su obećale svojim vjernim navijačima. Gošće su dugo bile u igri za pozitivan ishod, no na kraju im je presudila najiskusnija u domaćim redovima, Daniela Špoljarić. Ona je velikoj mjeri zaslužna za preokret, jer je u ključnim trenucima nanizala seriju pogodaka i time svojoj ekipi uvelike otvorila vrata uspjeha.

Ohrabrene početnim vodstvom gošće su čvrstom igrom u obrani suparnicama dozvolile prvi pogodak tek u trećoj minuti. Potom se igralo "gol za gol", pri čemu su Pločanke još dva puta imale minimalnu prednost, a onda su Kornelija Gašić (2) i Tena Mataija "žuto-plavima" donijele prvu osjetniju prednost (5:3 - 9).

No, igračice Dalmatinke u 13. minuti stižu do poravnanja - 8:8. U četiri iduće minute ponovno su Umažanke u prednosti od dva gola (11:9), što ne zbunjuje suparnice - ne posustaju već sustižu zaostatak te dolaze u prednost od tri gola (14:17 - 26').

S istom su razlikom gošće otišle na odmor i gotovo sve do sredine drugog poluvremena imale sličan višak golova - 23:26. Tada "ljevica" Daniele Špoljarić vraća nadu suigračicama serijom 3:0 za poravnanje (26:26), da bi se "žuto-plave" potom trgnule i shvatile da su puno toga propustile, odnosno dozvolile suparnicama da se nadaju bodovima.

Tim obratom u obrani se zaigralo znatno kvalitetnije, jednako kao i u napadu čime je završnica u potpunosti pripala igračicama trenera Rajića. Uz nekoliko obrana Pavić, domaća ekipa ostvaruje novu prednost (31:29), koja se istopila na isteku 57. minute. No, s dva gola Ane Rajić i Jelene Vidović sve priče koje su bile aktualne sve do samog kraja utakmice o tome da će Umažanke bodove prepustiti suparnicama pale su u vodu.

Utakmica 21. kola: Umag - Dalmatinka 34:33 (16:19). Dvorana Stella Maris. Gledatelja 350. Sutkinje: Jurenec i Vajdić (obje Koprivnica).

UMAG: Medved, Pavić (16+1), Žuliček 1, S. Imamović, Milošević 5, Rajić 8 (1), Mataija 5 (4), Vidović 4, Martić, Jerković, Špoljarić 6, Čorković, Maras, Gašić 5.

DALMATINKA: Domić, Jelčić (11+1), Pavlović, Boras, Klarić 2, Blažević 11, Kežić 6 (1), Barišić, Batur 2, Prusina 6 (2), Lekić, A. Imamović 6 (1), Tolj.

Sedmerci: Umag 6 (5), Dalmatinka 7 (4). Isključenja: Umag 4, Dalmatinka 8 minuta (Z. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter