1. liga odbojkašica: Vibrobeton - Poreč 1:3

Laura MIloš (J. PREKALJ)
Laura MIloš (J. PREKALJ)

Odbojkašice Poreča upisale su večeras u Vinkovcima pobjedu nad odbojkašicama Vibrobetona i sad mirno čekaju dva zadnja kola ovog dijela prvenstva koja neće bitno toga promijeniti.

Za razliku od porečke utakmice, domaćin je sinoć ipak nešto bolje stajao na terenu. Bilo je izjednačeno pred drugi sudački "time-out" (13:13), čak su nakon 18:18 domaće odbojkašice došle na dva boda prednosti, no poput pravih rutinerki, porečke odbojkašice bile su na visini kad je bilo najpotrebnije i preokrenule na 20:22, a znale su takvu priliku i iskoristiti te je set završio na njihovoj strani (25:20).

Drugi je pak set malo zaštekao. Nakon početnih 3:2 domaće su pobjegle na duplu prednost (8:4). U lovu za minusom Porečanke su ubacile u višu brzinu i ubrzo došle na samo bod zaostatka (11:10). No, nikako da sve vrate na početak. Potrajao je taj bod prednosti još neko vrijeme, da bi kod drugog tehničkog "time-outa" bilo i dva za domaćina (16:14). Pojavila se i "crna rupa" u igri odbojkašica Poreča te je domaćin ozbiljno krenuo prema osvajanju seta (18:14). Pokušao je minutom odmora Miodrag Stojaković te neposredno nakon toga i izmjenama podignuti svoje igračice, no one s druge strane mreže uzvratile su istom mjerom za gubitak prvog (25:20) i tako poravnale na 1:1.

Lošije od protivnica otvorile su odbojkašice Poreča i treći set te su odmah nakon starta imale "minus 2" (3:1), a nakon serije grešaka isto je bilo i kod sudačkog time-outa (8:6). Očigledno da je "jezikova juha" na minuti odmora urodila plodom te je ubrzo Žužić poenom poništila prednost domaćina (10:10). Kad su kasnije Porečanke prešle u vodstvo (11:13) zavladala je panika u domaćim redovima. Krenula je bombardirati i friško okrunjena najbolja sportašica Poreča Laura Miloš te se ubrzo nasmiješio set (15:20).

Nivo igre zadržan je i za sljedeći set koji su odmah od početka obilježile gošće i povele 3:8. Izgleda da im se žurilo kući, pa je ekspresno krenulo i dalje (4:10). No, domaćin nije htio da odu tek tako te su se opasno približile (13:15). Bio je i to posljednji ozbiljniji pokušaj te je kasnije voda ponovno krenula na porečki mlin za osvajanje seta i konačne pobjede.

Utakmica 10. kola Prve A lige odbojkašica, 1. skupina Vibrobeton - Poreč 1:3 (20:25, 25:20, 23:25, 16:25).

Gledatelja 100. SD Lenije. Suci: Bardić i Dubac (oboje Osijek).

VIBROBETON: Stojaković, Žurić, Perić, Barunčić, Kulić, Pelin, Goričkić, Rajković, Tomić, Leko, Jurić, Pajvančić (L).

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Novosel. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter