1. liga odbojkaša: Rovinjci svladali Mursu

Priseban u završnici - Marko Kepčija (M. ANGELINI/arhiva)
Priseban u završnici - Marko Kepčija (M. ANGELINI/arhiva)

Odbojkaši Rovinja svladali su osječku Mursu 3:0 u 13. kolu prve jakosne skupine Prve lige, no Osječani su pošteno namučili Rovinježe, koji su ostvarili drugu uzastopnu pobjedu u nastavku prvenstva. Za nova tri boda trebalo im je punih 90 minuta.

Igrači Murse poveli su 5:3 i 13:8. U tom razdoblju u domaćim redovima nije bilo povezane igre, ali je bilo dosta grešaka na prijemu i u bloku. Ipak, na serviranje Marka Kepčije domaći su okrenuli 17:20 na 22:22 i u dramatičnoj završnici sretno i spretno osvojili prvi set.

Drugi set bio je repriza prvog, razigrani gosti poveli su 5:0, a rovinjskim igračima iznova je malo toga polazilo od ruke protiv dobro uigranih Osječana. Uza sva nastojanja igrača i trenera Marina Ivanića protivnik je poveo 12:6, da bi se na serviranje mladog Ilića te Kepčije igrači Rovinja uspjeli približiti na dva poena zaostatka.

Dobrom igrom u bloku Brajković i Nikačević pridonose poravnanju na 22:22 i još jednom Rovinjci u finišu uspijevaju nadmudriti goste, za vodstvo 2:0 u setovima.

Tek u trećem setu odbojkaši Rovinja, pred malo gledatelja zbog rukometne utakmice Hrvatske i Poljske, uspijevaju od samog početka nametnuti svoju igru, poveli su  5:2 i 10:6 te stigli do novih važnih bodova.

- Moram priznati da smo i očekivali ovako snažan otpor gostiju iz Osijeka, koji su nam odmah na početku susreta dali do znanja da žele povoljan rezultat, kaže Marko Kepčija, jedan od najboljih pojedinaca u domaćim redovima.

- To im gotovo se i ostvarilo, jer u prvom i drugom setu, poslije vrlo uzbudljive i neizvjesne završnice, kako smo mi dobili, tako su mogli i oni voditi 2:0. Bila je ovo za nas jedna od težih utakmica, jer Osječani nisu toliko slabi koliko pokazuje ljestvica. Imali smo grešaka koje je protivnik znao iskoristiti u svakom trenutku. Na kraju je sve dobro ispalo, jer su igrači Murse pali u igri, poslije zanimljive i uzbudljive završnice prvog i drugog seta jednostavno su "pukli", nisu uspjeli sačuvati početni ritam.

- Već ove subote čeka nas u Zagrebu jako teška utakmica s osvajačima Kupa, Mladosti. Naš protivnik, kao i mi, računa na drugu poziciju na ljestvici i pored toga što zaostaju tri boda za nama. U prvenstvu smo ih dva puta pobijedili, ali su nam oni uzvratili u Kupu istom mjerom. Sve u svemu, bit će to još jedna teška utakmica u kojoj moramo dati sve od sebe i pokušati što manje griješiti. Pred nama su sad dva teška prvenstvena susreta, jer nakon Mladosti nam u goste dolazi vodeća Mladost Marina Kaštela, pa su nam ove dvije uzastopne pobjede došle kao naručene. U nastavku prvenstva očekujem maksimalnu koncentraciju u svakom setu, za svaki poen, zaključio je srednji bloker Marko Kepčija.

Utakmica 13. kola Prve lige odbojkaša - skupina I: Rovinj - Mursa 3:0 (28:26, 26:24, 25:17). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Rajković i Brlas (oba Rijeka).

ROVINJ: Brajković, Nikačević, Preden, Demirović, Kuhar, Ilić, Banko, Matić (L), Peršić (L), Poropat, Kepčija, Ivanković.

MURSA: Celan, Suk, Oršolić, Dudaš (L), Šučur, Marinović, Prlić, Puljić, Jozić, Pap, Trusić. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter