1. HNL: Veliki bod Istri 1961

Istra 1961: Pljesak za navijače (M. ANGELINI)
Istra 1961: Pljesak za navijače (M. ANGELINI)

Nošeni podrškom s tribina na kojima se, kao i protiv Rijeke, natiskalo gotovo pet tisuća gledatelja, osvojili su igrači Istre 1961 na "Drosini" veliki bod protiv Dinama zaigravši bez čak šestorice standardnih prvotimaca: Pamića, Križmana, Ježine, Sušića, Woona i Horvata.

"Zeleno-žuti" istrčali su iz startnih blokova sjurivši se prema Kelavi. No, momčad koja je dvije sezone zaredom igrala u skupini Lige prvaka nije se dala iznenaditi. Brzim kretanjem lopte natjerali su Puljane na uzmak ispod centra i u idućih 20-ak minuta gospodarili terenom pokušavši preko Halilovića, koji je uzdrmao vratnicu, i Sammira, koji je u dva navrata pucao pored gola, iznenaditi Prskala.

Osakaćena pulska momčad nije imala raspoloženog igrača u veznoj liniji koji bi razigrao suigrače. Glavni kreativci Bačelić Grgić i Anđelković imali su previše krivih dodavanja i posljedica toga bila je očekivana, puna terenska dominacija Zagrepčana koja ipak nije okrunjena, jer je pulska obrana na vrijeme zatvarala sve pukotine, a u dva je navrata, kod pokušaja Halilovića i Šimunića, sreća pomilovala Puljane. Stoga su pulski igrači kudikamo zadovoljniji otišli na odmor.

Umjesto Zgrablića u igru je ušao Ottochian. Time je Obšivač povučen na desnog beka, Rovinjac je ušao na desno krilo, a Aganović prešao na lijevo. Slično kao na Poljudu, u napadu su "zeleno-žuti" zaigrali 3-5-2, a u obrani 4-4-2 formaciju. Kao rezultat toga stigao je i prvi udarac prema Kelavi, upravo od Ottochiana. Ulascima Ottochiana i Havojića konačno su se Puljani razigrali, pomaknuli težište igre prema gostujućem golu, a onda su neopreznošću Brozovića dobili i igrača više na terenu. Kao u prošlom kolu na Poljudu, opet je suparnički igrač dobio direktan crveni karton - potpuno zasluženo. Nakon što su ostali s igračem više Puljani su krenuli po vodstvo, ali nisu ga uspjli ostvariti.

Prekid u 29. minuti
U 29. minuti susreta s južne je tribine, gdje su bili smješteni gostujući navijači, na travnjak bačeno desetak baklji što je suca Pejina natjeralo da zakratko prekine susret. Nakon dvije minute igra je nastavljena, a Demoni su odgovorili na pravi način, koreografijom.

Susret 24. kola Prve HNL: Istra 1961 - Dinamo 0:0. Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 4.500. Sudac: Tomislav Pejin (D. Miholjac). Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Conjar (Osijek). Žuti kartoni: Ottochian (Istra 1961), Halilović, Ademi, Jedvaj (Dinamo). Crveni karton: Brozović (68'- pogibeljan start)

ISTRA 1961: Prskalo, Zgrablić (od 46. Ottochian), Čagalj, Budicin,  Milić, Blagojević, Anđelković, Aganović, Obšivač, Bačelić Grgić (od 63. Havojić), Roce.

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Halilović (od 71. Pamić), Sammir, Rukavina (od 83. Ibanez ), Beqiraj (od 90. Šimunović). (Roberto CAR; snimio Manuel ANGELINI)

Cibalia - Rijeka 0:1

U 24. kolu HNL-a Rijeka je kod Cibalije prekinula niz od četiri gostujuće utakmice bez pobjede te u Vinkovcima slavila pogotkom Leona Benka.

Cibalia je bolje otvorila susret. Zaprijetili su Mišić i Rugašević, ali je siguran bio gostujući vratar Mance. Rijeka je povela u 17. minuti. Kombinirali su Alispahić i Cesarec, a lopta je došla do Benka koji s 10-ak metara matira Matkovića.

U 30. minuti Cibalia je mogla do izjednačenja. Nakon ubačaja iz kuta Župarić je glavom pogodio gredu. Do kraja prvog dijela pokušao je Alispahić, ali je bio neprecizan. U drugom poluvremenu Cibalia je krenula na sve ili ništa. Pokušali su izjednačiti Bartolović i Rugašević, no Mance je bio briljantan.

Pobjedom je Rijeka skočila na treće mjesto, dok je Cibalia deveta momčad lige. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter