1. HNL: Split srušio Dinamo - 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zadnjoj subotnjoj utakmici 15. kola MAXtv Prve lige Split je u Parku mladeži pred oko dvije tisuće gledatelja svladao Dinamo 1:0, a jedini pogodak postigao je Ante Rebić.

Utakmicu je bolje otvorio Dinamo, koji je pogodio vratnicu preko Beqiraja, ali to je bilo sve što je pružila vodeća momčad u prvenstvu. Split se polako budio, nešto pokušavao, a zatim dobio poklon.

U 26. minuti Puljić je loše primio loptu pa ju je "ukrao" Rebić, sjurio se prema Kelavi te zatresao mrežu za, pokazat će se, konačnih 1:0. Očekivalo se da će tada krenuti i "modri", ali njihova jalova inicijativa nije urodila prilikama.

U nastavku je Čačić uveo Ademija i Rukavinu umjesto Puljića i Calella, ali ni ofenzivnija varijanta nije donijela pomaka u Dinamovoj igri. Najviše žustrine gosti su pokazali samo u 59. minuti, kada su se naguravali s domaćim nogometašima.

S druge strane, "crveni" su mudro čekali priliku iz kontre, a najveću priliku za povećanje vodstva imali su u 67. minuti. kada je Kelava zaustavio Rebića u situaciji jedan na jedan.

Čačićeva družina u zadnjih desetak minuta je strahovito pritisnula domaćina, ali sigurnu zadnju liniju, koju je kapetanski predvodio Križanac, nije probila. Zasluženo slavlje Splita i drugi prvenstveni poraz Dinama, koji sada ima osam bodova prednosti pred najbližim pratiteljem Hajdukom. (D. S./Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter