1. HNL: Slaven Belupo ostao prvoligaš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Slaven Belupa ostali su u Prvoj HNL nakon što su u uzvratnom susretu doigravanja za popunu u Koprivnici pobijedili vinkovačku Cibaliju s 2:1. U prvoj utakmici u Vinkovcima bilo je 2:2 pa je koprivnička momčad i dalje prvoligaška, s ukupnim omjerom 4:3.

Slaven Belupo je uspio i 18. sezonu za redom ostati prvoligaš. Svi pogoci su pali u prvom dijelu, dok je u nastavku Cibalia nastojala doći do izjednačenja i produžetka, no drugoplasirana momčad Druge HNL nije u tome uspjela.

Cibalia je povela u 22. minuti fantastičnim udarcem Luke Muženjaka koji je s više od 30 metara pogodio same rašlje domaćih vrata. Slaven Belupo je izjednačio već nakon dvije minute kada je Ivan Fuštar iz voleja pogodio sami kut vinkovačkih vrata. U 36. minuti pobjednički zgoditak postigao je Matias Delić koji je natrčao na odbijenu loptu i pogodio za konačnih 2:1. U trećoj minuti sudačke nadoknade isključen je igrač gostiju Josip Milardović.

Iz Prve HNL je ispao Hrvatski dragovoljac, a vratio se NK Zagreb kao prvak Druge lige.

Uzvratni susret kvalifikacija za Prvu HNL: Slaven B. - Cibalia 2:1 (2:2). Gradski stadion u Koprivnici. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Strijelci: 0:1 Muženjak (22'), 1:1 Fuštar (24'), 2:1 Delić (36'). Žuti kartoni: Picak (Slaven), Conjar, Ottochian, Milardović, Kujundžija (Cibalia). Crveni karton: Milardović (90'-drugi žuti).

SLAVEN B.: Picak, Melnjak, Edson, Čanađija, Glavina (od 87. Glavica), Brlek, Delić (od 84. Rak), Purić, Fuštar, Novinić (od 64. Matoš), Ozobić.

CIBALIA: Filipović, Zgrablić, Čuljak, Conjar, Muženjak, Puljić (od 84. Kujundžija), Pavličić (od 62. Tokić), Bartolović, Ottochian, Milardović, Mazalović (od 72. Bajić). (Hina, R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter