1. HNL: Rijeka remizirala s Dinamom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijeka - Dinamo 0:0! Konačni rezultat najbolje oslikava ono što se događalo na užarenom derbiju nakon kojega su obje momčadi ostale dužne gledateljima, koji su priredili nezaboravni ambijent.

Po jedna prilika sa svake strane, puno trke, puno nabijanja, a malo - nogometa. Vatromet nakon utakmice valjda je bio nagrada za navijače Rijeke. Igrači u bijelim dresovima su pošteno odradili utakmicu, međutim izostalo je ono zbog čega se dolazi na tribine - doza nogometnog spektakla.

Jurčić se u odnosu na najavljenu postavu odlučio na odabir nešto iskusnijih igrača i nešto drugačiji raspored (4-2-3-1). Leko je trebao motriti na Anasa Sharbinija, Šimunić i Addy Lee na Leona Benka, Brozović i Ademi bili su osigurači ispred obrane.

Do prvog sudačkog "predaha" (u 24. minuti igrači su pozvani na osvježenje) zanimljivije je bilo na tribinama nego na terenu. Borbena utakmica bez previše ritma nudila je uglavnom obilje - alibi dodavanja u širinu od kojih se diže kosa na glavi navijačima i trenerima.

Doduše, i u takvim okolnostima se mogao promijeniti rezultat da je sudac Šimčić u 18. minuti smogao hrabrosti pokazati na bijelu točku nakon što je Šimunić rukom zahvatio Jugovićev ubačaj s desnog boka ili da je četiri minuta kasnije Pivarić uputio precizniji udarac kad je iskosa ušao u kazneni prostor.

U 35. minuti Rijeka je uputila prvi udarac u okvir gola (Maleš s 25 metara, Zelenika u korner), a minutu kasnije Dinamo je stigao do prve prave prilike. Pivarić je svoj ambiciozni prodor lijevim bokom zaključio povratnom loptom na "penal", gdje je natrčao Čop i promašio priliku prvog poluvremena. I u 39. minuti "modri" su ponovo zaprijetili nakon što je Husejinović ušao iskosa u kazneni prostor, a Vargić nogom odbio njegov prizeman udarac.

Ubrzo je Kek izvukao suzdržanog Sharbinija i uveo Kvržića. Jugović je završio na lijevoj Anasovoj strani. Zlomislićev udarac (47') i još jedno traženje penala (zbog Pivarićeva igranja rukom u 56. minuti) prethodili su sjajnoj prigodi Kvržića. Zlomislić i Benko odradili su najveći dio posla za Kvržića, koji je na vrhu kaznenog prostora lažnjakom prevario Addyja i izborio se za otvoreni udarac po kojem je lopta otišla preko gola. U 60. minuti Kvržić je bio puno precizniji, iako nehotično. Naime, njegov pokušaj ubačaja završio je na gredi iznenađenog Zelenike.

Udarac Antolića s vrha kaznenog prostora (Knežević je izbacio loptu u polje) u 77. minuti prethodio je trenutku koji je prekinuo riječki pritisak. Naime, Zlomislić se nakon jednog starta vratio šepajući na teren, budući da Kek više nije imao zamjena vrijedni veznjak bio je prisiljen odraditi utakmicu do kraja, iako više nije bio u stanju ozbiljnije potrčati. Rijeka je praktički s igračem manje čuvala i sačuvala bod koji je mogao odnijeti tek Rukavina u 90. minuti, ali je njegov udarac zaustavio Vargić.

Utakmica 3. kola Prve HNL: Rijeka - Dinamo 0:0. Stadion na Kantridi. Gledatelja: 10.000. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) 6. Žuti kartoni: Maleš (Rijeka), Pivarić, Ademi (Dinamo).

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Knežević, Marić, Škarabot, Maleš, Brezovec (od 41. Zlomislić), Jugović, Alispahić (od 71. Močinić), Sharbini (od 55. Kvržić), Benko.

DINAMO: Zelenika, Leko, Addy, Šimunić, Pivarić, Ademi, Rukavina, Husejinović (od 65. Antolić), Brozović, Fernandes (od 85. Sare), Čop (od 80. Kramarić). (I. VOLARIĆ)

Split - Hajduk 0:3

U utakmici 3. kola Prve HNL Hajduk je kao gost u Parku mladeži pobijedio Split s 3:0 (2:0).

Strijelci: 0:1 Caktaš (17-11m), 0:2 Glumac (30-ag), 0:3 Maglica (49). Pred 3.500 gledatelja sudio je Gabrilo iz Splita. Hajduk je vodeći na ljestvici sa sedam bodova, dok je Split peti s četiri. (H)


Podijeli: Facebook Twiter