1. HNL: Rijeka osvojila bod protiv Dinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gledatelji na Kantridi imali su prilike gledati živu utakmicu s pregršt trke i dalekometnih pokušaja, no golovi su izostali, a momčadi su se morale zadovoljiti bodom, koji bi Rijeci mogao pomoći u borbi za plasman u Europu sljedeće sezone.

Obje momčadi otvoreno su krenule u utakmicu i udarci prema golovima nizali su se od prve minute. Rijeka je pucala iz svih pozicija te u nekoliko navrata opasno zaprijetila. Najopasniji udarac bio je onaj Brezovca u 7. minuti, no Kelava je odlično obranio.

U 12. minuti lopta je završila u Dinamovoj mreži i Kantrida se počela radovati, no Datković je ipak nakon ubacivanja iz slobodnjaka ostao u zaleđu i zabio iz nedozvoljene pozicije, što su suci uspjeli registrirati. Samo četiri minute kasnije Sammir je promašio čisti zicer. Odlični Said Husejinović promiješao je obranu domaćih, ubacio mu na desetak metara, ovaj potpuno sam pucao, no Mance je uspio obraniti.

Potkraj prvog dijela vidjeli smo još dvije odlične prilike. Prvo je Marcelo Brozović promašio prazna vrata iz blizine, a napad kasnije Brezovec je opet zaprijetio iz daljine, no lopta je prošla malo iznad gola.

U drugom dijelu gledali smo daleko lošiji nogomet. Nastavili su se dalekometni udarci, potpuno bezopasni za oba vratara, dok pravih kvalitetnih akcija nije bilo. U drugih 45 minuta nismo vidjeli niti jednu pravu šansu za gol pa je dvoboj završio 0:0.

Na ljestvici je Dinamo tri kola prije kraja zadržao nedostižno vodstvo, dok je Rijeka četvrta, s dva boda više od Hajduka i jednim manje od Splita. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter