1. HNL: Rijeci puni plijen, debakl Dinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu 13. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Kantrida pobijedila Zadar 3:0 i probila se na drugo mjesto ljestvice.

Nakon prvog poluvremena bez golova, Rijeka je u nastavku susreta uspjela slomiti goste postigavši tri pogotka. Dvostruki strijelac je bio Leon Benko, koji je tako stigao do brojke od 10 golova ove sezone i vodeći je strijelac HNL-a.

Benko je prvi pogodak postigao iz kaznenog udarca u 53. minuti. Jedanaesterac je izborio Andrej Kramarić, koji je sedam minuta kasnije povisio na 2:0. Sve dvojbe o pobjedniku Benko je razriješio u 87. minuti postigavši svoj drugi gol na utakmici, a ukupno treći za domaćine.

Split je na stadionu Park mladeži pobijedio Dinamo 1:0 nanijevši vodećoj momčadi prvenstva drugi poraz sezone.

Zanimljivo, "modri" su i prvi poraz u sezoni doživjeli u Splitu, ali od Hajduka. Tri važna boda Splitu donio je Mate Bilić pogotkom u 39. minuti utakmice. Dinamo je protiv Splita pružio očajnu predstavu i tijekom susreta nije stvorio praktički niti jednu pravu priliku.

Otkako je zagrebački sastav preuzeo Branko Ivanković "modri" su u osam susreta ostvarili samo tri pobjede, pri čemu jednu protiv u kupu protiv Suhopolja, te čak četiri poraza, dva u prvenstvu (Hajduk, Split) i dva u Europskoj ligi (Čornomorec, Ludogorec). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter