1. HNL: Osijek - Hajduk 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 16. kola Prve HNL Osijek je na svom terenu pobijedio Hajduk s 1:0 (1:0) i spriječio Splićane da se barem privremeno popnu na prvo mjesto prvoligaške ljestvice.

Osijek je zasluženo pobijedio Hajduk nakon puno bolje igre, posebno u prvom dijelu, u kojem su potpuno nadigrali Splićane. U 9. minuti Lovre Kalinić obranio je udarac s 11 metara koji je izveo Lesjak, a u 37. minuti branić Bilij s gol-crte izbija loptu. 

Svoju nadmoć Osijek je realizirao u 41. minuti kada je Tomislav Šarić iz kontranapada povratnu loptu poslao u mrežu. U prvom dijelu Hajduk nije uputio niti jedan udarac u okvir vrata Osijeka. U drugom poluvremenu Balića je zamijenio napadač Anton Maglica koji u 61. minuti iz prve prave prilike za Hajduk udarcem glavom šalje loptu iznad grede.

Trener Burić uveo je u igru još jednog napadača Bencuna i sve karte stavio na napad, ali mu ni to nije pomoglo, jer je samo Vlašić u 82. minuti uspio uputiti udrac kojeg je vratar domaćih Mikulić s lakoćom zaustavio. Susret je odigran na stadionu Gradski vrt, a pred oko 2000 gledatelja sudio je Mlakar iz Zagreba.  

Strijelac: 1:0 Šarić (41) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter