1. HNL: Istra 1961 - Zadar 1:1

Sandi Križman - od junaka do tragičara (M. MIJOŠEK)
Sandi Križman - od junaka do tragičara (M. MIJOŠEK)

U četvrtom uzastopnom ogledu Puljana i Zadrana ponovno je susret zaključen remijem. Istri 1961 nasušno je trebao trobod nakon dvaju uzastopnih poraza, ali nije uspjela. Bačelić Grgić doveo je Puljane u vodstvo s bijele točke već nakon 12 sekundi, ali je isključenje Blagojevića u 45. minuti omogućilo Zadranima dominaciju u nastavku i izjednačujući gol Perice, da bi Križman propustio zicer u 90-oj.

Priželjkivao je i zazivao trener Puljana Igor Pamić rani pogodak kojim bi se otključala "zadarska brava", jer su i ovi gosti istrčali u 5-4-1 formaciji na "Drosini", ali teško da je i sanjao da će njegova momčad povesti već nakon 12 sekundi igre. Roce je gurnuo, slično kao i u Splitu, Križmana samog pred golmana koji ga je zakačio i Bačelić Grgić je drugi put poentirao s bijele točke

Odličan početak i očajan završetak prvog poluvremena realizirali su "zeleno-žuti". U prvoj su minuti Puljani poveli, a u posljednjoj su ostali s igračem manje. Blagojević je na 40 metara od pulskog gola "složio" na travnjak Begonju zaustavivši tako brzu akciju gostiju, ali kako je za identičan start već bio kažnjen žutim kartonom, sudac Vučemilović pokazao mu je put u svlačionicu.

Nedugo nakon prve ozbiljnije akcije Zadrana koju je Radošević neutralizirao, povukla je pulska publika podrškom "zeleno-žute" na izlazak na suparničku polovicu. Za takvu je igru kazna stigla već u 72. minuti. Ivančić je uposlio mladog napadača Pericu koji se proslavio u Kupu protiv Dinama, a ovaj se, poput sidruna u vaterpolu, oslobodio čuvara i izjednačio. U 89. minuti Ivančić je zbog udaranja Budicina dobio direktni crveni karton, ali je pritom i Budicin dobio žuti zbog kojeg će preskočiti gostovanje u Zagrebu. Potom je Križman propustio, kao i u Splitu, šansu za pobjedu, ovoga puta u 90. minuti.

Utakmica 18. kola Prve HNL: Istra 1961 - Zadar 1:1 (1:0). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 1.000. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) - 6. Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Barišić (Osijek). Strijelci: 1:0 Bačelić Grgić (1' - 11m) 1:1 Perica (72'). Žuti kartoni: Roce, Blagojević, Budicin (Istra 1961), Ježina, Šimurina, Prahić, Heister, Jerbić, Sarić (Zadar). Crveni karton: Blagojević (45'- drugi žuti), Ivančić (89').

ISTRA 1961: Radošević, Sušić, Zgrablić, Budicin, Milić, Blagojević, Pamić (od 81. Jugović), Aganović, Bačelić Grgić (od 46. Anđelković), Roce (od 75. Prgomet), Križman.

ZADAR: Ježina, Sarić, Jerbić, Prahić, Šimurina (od 58. Ivančić), Heister, Gržan, Begonja, Mršić, Muić (od 62. Ćurjurić), Perica (od 90. Bilaver). (R. CAR; snimio M. MIJOŠEK)

Ostali rezultati:
 
Cibalia - Zagreb 1:1

U utakmici 18. kola Prve HNL u Vinkovcima su nogometaši Cibalie i Zagreba odigrali 1:1 (0:0). Susret se igrao na stadionu CibaliJe, a sudio je, pred 1.000 gledatelj,a Šimčić iz Koprivnice. Strijelci: 1:0 Mišić (47), 1:1 Medić (84)

Slaven Belupo - Osijek 2:0

U utakmici 18. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa pobijedili Osijek s 2:0 (2:0). Pred 800 gledatelja na na Gradskom stadionu sudio je Vučkov iz Rijeke. Strijelci: 1:0 Čanađija (26), 2:0 Glavica (45)  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter