1. HNL: Istra 1961 svladala Hajduk

Goran Roce u duelu s Antoniom Milićem ispred "žutog zida" (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)
Goran Roce u duelu s Antoniom Milićem ispred "žutog zida" (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 prekinuli su niz od tri uzastopna poraza i pet utakmica bez pobjede, svladavši Hajduk u Splitu na iznenađenje 20 tisuća navijača "bilih" koji su došli podržati "svetinju".

Prvo poluvrijeme ponudilo je dosta uzbuđenja, već u 7. minuti Andrijašević je pucao s nekih 12-13 metara točno u Prskala. Trener gostiju Igor Pamić već u 14. minuti zbog prigovora se našao na udaru glavnog suca Pejina zbog prigovora, opomenuo ga je da će ga sljedeći put poslati na tribine. Domaćini su opasno zaprijetili u 17. minuti kad je Caktaš dugom loptom uposlio Andrijaševića koji je ušao u kazneni prostor, pucao no Blagojević je padom u noge spasio opasnu situaciju pred vratima. Lopta se odbila u korner, a nakon udarca iz kuta domaći su mogli povesti. Vuković je ubacio, A. Milić je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje je Andrijašević bio sam, ali je promašio loptu i stopostotnu prigodu.

Stopostotnu prigodu Puljani su promašili u 33. minuti, Roce je s lijeve strane ušao u kazneni prostor izašao sam pred Blaževića koji se raširio poput "hobotnice" i obranio njegov udarac.

U nastavku su gosti uspjeli zabiti jedan, ali tri boda vrijedan zgoditak. Nastavak susreta otvorio je Caktaš udarcem prema golu gostiju, Prskalo je bio na mjestu. I onda je na svoje došla Torcida koja je zapalila 20-ak bengalki, stvorio se gusti dim i susret je bio prekinut nekih pet minuta.

Gosti su u 66. minuti priprijetili preko Blagojevića, no njegov udarac obranio je Blažević. Mogao je Križman dovesti Puljane u vodstvo u 74. minuti kad je prevario stopere "bijelih" Maloču i Milovića, ušao je u kazneni prostor, pucao s 10-ak metara, lopta je prošla pored Blaževića, ali i pored desne stative.

I onda su Demoni ipak dočekali svoj trenutak. Vršajević je na nekih 25 metara od gola Blaževića srušio Rocea, slobodni udarac izveo je Križman, lopta je prošla kroz "živi zid", Blažević je kratko odbio, Lima je kratko gurnuo loptu koja je odšla do Rocea, a ovaj ju ljevicom s desetak metara poslao u mrežu - 0:1. Puljani su došli do vodstva i u konačnici do pobjede kojoj se možda nisu ni nadali. (Toni BILIĆ/NL)

Utakmica 12. kola Prve HNL: Hajduk - Istra 1961 0:1 (0:0). Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 20.000. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 7. Pomoćnici: Petaki (Đakovo) i Loparac (Sladojevci). Strijelac: 0:1 Roce (80'). Žuti kartoni: Blagojević, Prskalo, Roce, Pamić (Istra 1961), Vršajević, Andrijašević, Radošević (Hajduk). Isključenje: Igor Pamić, trener Itstre 1961 (90'- prigovor).

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Stojanović (od 61 Lima), Radošević, Andrijašević, A. Milić, Oremuš (od 52. Maglica), Caktaš, Vuković.

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Čagalj, Budicin, H. Milić, Ottochian, Anđelković (od 89. Zgrablić), Blagojević, Bačelić Grgić5 (od 60. A. Pamić), Roce (od 90. Prgomet), Križman.

Rezultati 12. kola
Hajduk - Istra 1961 0:1
Inter - Dinamo 0:2
Slaven B. - Cibalia 2:1
Osijek - Zadar 2:0
Rijeka - Split 2:3
Lokomotiva - Zagreb 1:1

 


Podijeli: Facebook Twiter