1. HNL: Istra 1961 - Slaven Belupo 1:1

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Utakmica 14. kola Prve HNL: Istra 1961 – Slaven Belupo 1:1 (0:1 ). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 2.000. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Ambrinac i Gulan (oba Zagreb). Strijelci: 0:1 Fuštar (3'), 1:1 Blagojević (63'). Žuti kartoni: Pilipović, Jo (Istra 1961), Fuštar, Delić, Bagarić (Slaven Belupo).

ISTRA 1961: Prskalo, Obšivač, Čagalj, Budicin, Pilipović (od 46. Batelić), Batarelo, Blagojević, Franjić, Babić (od 46. Miličević), Jo, Radonjić (od 87. Sačer).

SLAVEN BELUPO: Rodić, Grgić, Fuštar, Bagarić, Da Silva, Crepulja, Brlek, Roskam (od 79. Purić), Delić (od 68. Vugrinec), Rak (od 88. Ozobić), Matoš.

Istre 1961 odigrali su 1:1 protiv Slaven Belupa u susretu 14. kola Prve HNL. Gosti su iskoristili blijedo izdanje pulskih nogometaša na otvaranju susreta da povedu golom kojeg je iz gužve nakon ubačaja iz kuta zabio Ivana Fuštara, nakon čega je u nastavku susreta Slavko Blagojević golčinom iz slobodnog udarca s 30-ak metara postavio konačni rezultat.

Tih 1:1 je i realan rezultat utakmice u kojoj je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme te su na kraju i podijelili bodove.

Prvo poluvrijeme bilo je možda i najgorih 45 minuta što su ih "zeleno-žuti" odigrali ove sezone. Bez prave ideje, spori, ponekad čak i naizgled bezvoljni, nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli spojiti tri suvisla dodavanja, o nekoj pravoj smislenoj akciji da i ne govorimo.

Shodno s takvom slikom na terenu, uz njega se domaćeg stratega Igora Pamića najčešće moglo vidjeti kako nemoćno klima glavom ili s licem uronjenim u obje ruke pokušava otkriti što bi trebao napraviti da trgne svoje pulene iz letargije.

S druge strane, gosti iz Koprivnice predstavili su se kao momčad koja ima glavu i rep, odlika koja ih krasi otkad je na klupi Mladen Frančić zamijenio Ivana Katalinića. Premda su i njihovi redovi bili poprilično prorijeđeni, to ih nije spriječilo da, za razliku od Puljana, pruže zadovoljavajuću predstavu.

Kao da se susret igrao u Koprivnici, a ne na pulskoj "bombonijeri", gosti su od prvog sudačkog zvižduka preuzeli inicijativu i već u trećoj minuti poveli. Najprije je Delić neshvatljivo lagano došao u zonu šuta i pucao, a Prskalo izbio u korner.

Pokazalo se da je to bilo samo odlaganje neodgodivog, jer su već u nastavku te akcije "farmaceuti" nakon gužve poveli golom Fuštara kojeg je domaća obrana neshvatljivo ostavila nečuvanog na samo dva metra od Prskala. Pokušao je pulski čuvar mreže sve, čak i dotaknuo loptu, no ona je preko njegove ruke ipak završila u mreži. Vodstvo nije zadovoljilo goste, štoviše vjerojatno su i oni vidjeli da većina protivničkih igrača kao da nije bila i glavom, a ne samo tijelom, prisutna na "Drosini" i željeli su to dodatno kapitalizirati.

Srećom, Prskalo je bio na mjestu u 12. minuti te zaustavio Matoša i tako spriječio goste da do kraja "torpediraju" zeleno-žuti brod.

Počeli su se tad pomalo buditi i domaći nogometaši, u dva je navrata pokušao Radonjić, oba puta neprecizno, te se na odmor otišlo s minimalnom gostujućom prednošću. Što je mislio o izvedbi svojih igrača Paminjo je zorno pokazao kad je na poluvremenu napravio dvostruku zamjenu.

U svlačionici su ostali blijedi Babić i Pilipović koji je barem nešto pokušavao, ali bez rezultata, dok su u igru ušli Milićević i Batelić. Daleko od toga da su njih dvojica pružili neku nezaboravnu predstavu, ali bar su dali onaj potrebni impuls i u nastavku je oko dvije tisuće domaćih navijača ipak vidjelo svoje ljubimce u puno boljem svjetlu.

Dok su se "zeleno-žuti" zahuktali morao je još jednom situaciju spašavati Prskalo, a onda je stvari u svoje noge uzeo Blagojević, Veznjak iz Otoka svoj je prvoligaški prvijenac, dok je još branio boje Lučkog zabio Slaven Belupo, povijest se ponovila i nakon njegovog topovskog slobodnog udarca kojim je na krivoj nozi uhvatio Rodića Istra 1961 je poravnala.

Mogli su u samo tri minute domaći nogometaši zaokružiti preokret, no kad je Radonjić poput pancer divizije jurnuo kroz sredinu terena, Delić ga rukama prizemljio. Svi igrači u zeleno-žutim dresovima okružili su Domagoja Vučkova tražeći crveni karton, no riječki djelitelj pravde posegnuo je za onim žute boje i tako izazvao gromoglasan zvižduk s tribine te samo još jednom potvrdio tezu da Puljanima puno bolje sudi na gostujućim terenima.

Tri minute kasnije još je jednom Radonjić "zakuhao" situaciju, ali Jo nije uspio ugurati loptu u gol, na drugoj strani mogao je Vugrinec opet prednost vratiti na koprivničku stranu, ali mreže se više nisu tresle. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter