1. HNL: Istra 1961 - Slaven Belupo 0:0

Roce je pokušao je glavom s pet metara matirati Tomislava Pelina (M. ANGELINI)
Roce je pokušao je glavom s pet metara matirati Tomislava Pelina (M. ANGELINI)

Večerašnji je susret 13. kola 1, HNL na pulskom «Drosini» zaključen bez golova jer Istra 1961, koja je cijelim susretom diktirala igru i bila bolja momčad, nije našla načina da probije koprivnički bunker. Golman Pelin nije ni imao previše intervencija jer je gotovo sve opasnosti otklanjala gusta obrana pred njim, a Roce dva puta i Aganović nisu bili prisebni u trenutku udarca, dok je udarac Blagojevića zaustavila greda.

Kako zbog ozljede nije mogao računati na najboljeg strijelca Križmana i Ottochiana koji su šepajući otišli na tribinu, trener Pamić odlučio je gurnuti naprijed «tešku artiljeriju». Tri igrača u napadu, katkad i četiri jer im se pridodavao i Alen Pamić koji je u prvih 45 minuta ostao upamćen i po dvjema sjajnim asistencijama za Rocea. Odlični Blagojević je u 20. minuti pokušao poentirati izvana suparniku kojem je prošle sezone u dresu Lučkog postigao jedini prvoligaški gol. Nažalost, ispriječila se greda. Posebno poglavlje u prvome dijelu ispisao je, nažalost, sudac Vučkov.

Nekoliko je oštrijih startova gostiju prošlo bez opomene da bi dva ne pretjerano gruba starta Aganovića i Čaglja odmah kaznio žutim kartonima. Dovoljno da mu oko dvije tisuće ljudi na tribinama u 40. minuti jasno i glasno poruči što misli o tome povicima: «Lopovi!».

U prvim minutama nastavka, opet su Puljani stisnuli goste pred gol Pelina, a prvu priliku za gol imao je Aganović, ali je golman gostiju refleksno obranio njegov udarac. Istekom sata igre Pamić je posagnuo za prvim zamjenama uvevši u igru Bačelić Grgića i Prgometa. Umjesto umornog Aganovića, kojeg je publika ispratila velikim aplauzom za prikazano u te 74 minute, uvodi Havojića.

Promašaj Havojića u 78. minuti, ali još više nekažnjeno otezanje gostiju, izazvalo je zvižduke s tribina. Bilo je jasno da će Puljani do pobjede jedino uz «poljubac Fortune». Štoviše, u 82. je minuti Maras natjerao Prskala na prvu intervenciju na utakmici. (Roberto CAR; snimio Manuel ANGELINI)

Utakmica 13. kola Prve HNL. Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2000. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) - 6. Pomoćnici: Krmar (Zagreb) i Kezele (Rijeka). Žuti kartoni: Aganović, Čagalj (Istra 1961), Grgić (S. Belupo).

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Čagalj, Budicin, Milić, Jugović, Blagojević, Aganović  (od 74. Havojić), Pamić (od 57. Bačelić Grgić), Roce, Sharbini (od 60. Prgomet).

SLAVEN BELUPO: Pelin, Purić (od 80. Barić), Grgić, Bubnjić, Pilipović (od 65. Maras), Kokalović, Batarelo, Gregurina, Glavica (od 70. Bušić), Vugrinec, Delić.

Ostali rezultati 13. kola

Lokomotiva - Inter 2:3
Zagreb - Osijek 2:1


Podijeli: Facebook Twiter