1. HNL: Istra 1961 remizirala sa Splitom

Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)
Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)

U utakmici 2. kola Prve HNL Istra 1961 i Split su na stadionu "Aldo Drosina" igrali 1-1 (1-0). Strijelci su bili 1-0 Radonjić (37), 1-1 Vojnović (87). Pred 3.000 gledatelja sudio je Vučemilović iz Osijeka. Split je sada drugi na ljestvici s četiri boda, dok je Istra 1961 osma s bodom.

Nisu uspjeli nogometaši Istre 1961 na ovosezonskoj domaćoj premijeri osvojiti puni plijen. Imali su igrači pulskog prvoligaša sve u svojim nogama, vodstvo 1:0 i protivnika koji je, usprkos svojoj kvaliteti, jalovo kružio oko čvrste pulske obrane te je trebalo samo još malo izdržati. Točnije, tri minute regularnog dijela i još toliko sudačke nadoknade.

No, onda se ukazao Aljoša Vojnović i zabio prvi gol što su ga Splićani u klupskoj povijesti postigli na "Drosini" i tako svojoj momčadi donio bod.

Da će ovo biti taktičko nadmudrivanje moglo se vidjeti od samog početka utakmice, odnosno čim se otkrila postava koju je Paminjo odlučio suprotstaviti Splićanima. Umjesto očekivanih 4-2-3-1, pulski je prvoligaš zaigrao u formaciji 5-4-1. Debitant Miličević bio je, iznenađujuće, na desnom boku, pokraj njega stajali su Obšivač i Budicin, a do njih Woon i Pilipović. Par zadnjih veznih činili su Batarelo i Blagojević, Jo je bio desno, a Križman lijevo, dok je u vršku napada zaigrao Radonjić.

Vidjelo se da je "div iz Žminja" dobro prostudirao odakle bi mu mogla prijetiti opasnost i svoje pulene razvrstao po terenu tako da kvaliteta gostujućih nogometaša nije dolazila do izražaja. (I. CEROVAC)

1. HNL: Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 2:2

U utakmici 2. kola Prve HNL Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac u Koprivnici su odigrali 2:2 (0:1).

Strijelci - 0:1 Jazvić (18), 1:1 Purić (55), 2:1 Delić (78), 2:2 Sivonjić (90+2). Pred 1.000 gledatelja sudio je Krečak iz Šibenika. Oba sastava ovim su ishodom stigla do prvog boda u sezoni. (Hina; snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter