1. HNL: Hajduk izjednačio u sudačkoj nadoknadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveći derbi hrvatskog nogometa, utakmica Dinamo - Hajduk koja je danas odigrana na stadionu Maksimir, završio je rezultatom 2:2, a Hajduk je osvojio bod golom Maglice u sudačkoj nadoknadi.

Splićani su poveli u 10. minuti golom Kouassija nakon sjajne asistencije Sušića. "Modri" su izjednačili u 27. minuti golom Soudanija, koji je sa sedam metara prevario Kalinića.

Dinamo je u 54. minuti okrenuo rezultat nakon što je Čop sjajno pogodio glavom na Antolićev ubačaj. Gosti su u 75. minuti mogli izjednačiti, no Jozinović je iz izgledne pozicije loše pucao. Ipak, Hajduk je u samoj završnici stigao do boda golom Maglice koji je zabio odbijenu loptu.

Današnji okršaj Dinama i Hajduka ostat će upamćen i po tom što su Bad Blue Boysi i Torcida zajedno navijali s istočne tribine. Navijačke skupine dva najveća hrvatska kluba ujedinila je borba protiv "vaučerizacije" i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza.

Navijači su zajedno ušli na istočnu tribinu i tijekom susreta nisu zabilježeni nikakvi fizički sukobi. Nažalost, i ovoga puta s tribina se čulo neprimjereno navijanje. Stadionom je odjekivalo "Za dom spremni", a na meti uvreda bili su i Zdravko Mamić, Davor Šuker te HNS-a.

Na Istoku je bilo više od dvije tisuće navijača Hajduka, a na jugu svega 20-ak navijača s vaučerima.

Dinamo je zadržao vodstvo na ljestvici s 37 bodova, Hajduk je na drugom mjestu i ima bod manje, a treći je Split s 30 bodova.
 

Nakon utakmice sukob policije i navijača

Nakon što je najveći derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk prošao bez navijačkih sukoba, poslije utakmice su ipak zabilježeni i prvi incidenti.

Na križanju Maksimirske ulice i Svetica došlo je do manjeg sukoba skupine BBB-a i Torcide s jedne, te policije s druge strane. Navodno se 50-ak navijača sukobilo sa snagama MUP-a nakon što je jedna baklja doletjela među policajce. Srećom, gužva nije dugo trajala, a policija je koristila suzavac i pendreke kako bi rastjerala navijače.

Današnji okršaj Dinama i Hajduka ostat će upamćen i po tom što su Bad Blue Boysi i Torcida zajedno navijali s istočne tribine. Navijačke skupine dva najveća hrvatska kluba ujedinila je borba protiv 'vaučerizacije' i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. (Hina)

Rijeka - Slaven Belupo 2:2

U zadnjem dvoboju 18. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Slaven Belupa odigrali 2:2. Gosti iz Koprivnice su iskoristili umor Riječana od europskih utakmica te su Kantridu napustili neporaženi. Koprivničani su dvaput vodili preko Matoša i Raka, a Rijeku je poraza spasio dvostruki strijelac Benko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter