1. HNL: Goran Sablić novi trener Splita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goran Sablić novi je trener RNK Split, potvrdili su nam u klubu s Parka mladeži. Vodstvo kluba odlučilo je trenersku palicu uručiti mladom treneru, baš kao što je to napravio i Hajduk, s odlaskom Miše Krstičevića.

Nakon što je Stanko Mršić dobio otkaz u Osijeku, prostrujala je vijest da stiže u Split, no klub je povjerenje do kraja sezone ipak ukazao Sabliću. Prisjetimo se, nakon poraza protiv Dinama na Maksimiru, Zoran Vulić objavio je igračima kako odlazi na kraju sezone. Uprava Splita reagirala je promptno i odlučila kako ne želi u završnicu sezone, u kojoj se mukotrpno bori za Europu, ući s trenerom koji je na odlasku.

Vulić i predsjednik Žužul dogovorili su sporazumni prekid ugovora, a kako o trenerskoj smjeni nisu uopće razmišljali, čelnici RNK Split u ovom trenutku nisu imali spremno rješenje za klupu. Odlučeno je stoga da će momčad voditi nekadašnji igrač Hajduka i kijevskog Dinama, koji je bio pomoćnik Zoranu Vuliću. Vulić je rekao da je avanturu u Splitu započeo prijateljski, a da se u istom tonu rastao od Žužula. Nakon poraza od Dinama rekao je da više nema što ponuditi momčadi.

Prve reakcije Gorana Sablića tek očekujemo. Nekadašnji hrvatski reprezentativac cijelu je karijeru bio vezan uz Hajduk, gdje je proveo pet godina prije transfera u Dinamo Kijev. Na Poljud se vraćao i na posudbu, prije nego je zbog čestih ozljeda zaključio karijeru. Za reprezentaciju je posljednji put nastupio u Livornu, u prvoj utakmici Slavena Bilića. Split se trenutno nalazi na trećem mjestu ljestvice 1. HNL. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter