1. HNL: Dinamo jesenski prvak, Hajduk iščupao remi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 20. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama pobijedili Zadar s 3:1 (2:0) te potvrdili naslov jesenskog prvaka.

Dinamo je očekivano slavio protiv oslabljenog Zadra s 3:1 u zadnjoj utakmici sezone na Maksimiru. Al-Hilal Soudani je u 32. minuti načeo mrežu Zadrana, da bi potom Duje Čop s dva zgoditka ('41, '63) potvrdio pobjedu. Počasni zgoditak za Zadrane postigao je bivši igrač Dinama Josip Tadić ('65).

U derbiju 20. kola u Splitu nogometaši Hajduka i Rijeke odigrali su 2:2 pa je Hajduk jesenski doprvak, a Rijeka treća na ljestvici.

Jadranski derbi pred 10.000 gledatelja na stadionu Poljud ponudio je puno uzbuđenja, a Hajduk je do boda došao pogocima iz dva kaznena udarca.

Rijeka je bolje odigrala prvo poluvrijeme i vodila s 2:0 pogocima Leona Benka (9) i Andreja Kramarića, a Hajduk je u drugom dijelu bio puno odlučniji pa su Splićani izjednačili pogocima iz jedanaesteraca Bradarića (76) i Maloče (90+1). Sva tri dvoboja Hajduka i Rijeke ove sezone su okončana remijima.

Dinamo je jesenski prvak s 43 boda, ispred Hajduka s 38 i Rijeke s 35 bodova. Prvenstvo se nastavlja 8. veljače sljedeće godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter