1 finale doigravanja: Rovinjci pobijedili Siščane

Zaustavili Siščane - Niko Poropat i Marko Kepčija (M. MIJOŠEK/arhiva)
Zaustavili Siščane - Niko Poropat i Marko Kepčija (M. MIJOŠEK/arhiva)

Za nešto više od sat vremena rovinjski odbojkaši opravdali su ulogu favorita, ali i mnogo teže od očekivanja svladali Siščane u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanju za prvaka.

Na serviranje Ivankovića i poenima Kepčije igrači Mirne Rovinj otvaraju susret vodstvom 5:2. Nakon 11:5 i 16:11 već se naziralo kome će pripasti prvi set, u finišu kojeg je Demirović, koji je upisao 10 poena, bio nezaustavljiv. U drugom setu gosti su se pribrali i posložili svoje redove te preko Sabljaka i Tepavca  došli u prednost 15:12. Domaćin u tim trenucima nije nikako uspijevao povezati redove.

Poslije dosta lutanja, na serviranje Brajkovića i poenima Kepčije (11), igrači trenera Marina Ivanića uspijevaju doći do poravnanja (21:21 i 25:25) te set dobivaju na razliku. Konačno je u posljednjem setu domaćin pokazao svoje pravo lice, slomili su Rovinjci otpor gostiju igrom u kojoj su se isticali mladi Ilić, Brajković i Nikačević.

Poveli su Rovinjci 7:5 i nešto kasnije 12:7 te vodstvo više nisu ispuštali do kraja susreta.

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja odbojkaša: Mirna Rovinj - Sisak 3:0 (25:21, 28:26, 25:22). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Rajković (Rijeka) i Miškulin (Sv. Lovreč).

MIRNA ROVINJ: Brajković 9, Nikačević 11, Preden, Demirović 19, Kuhar, Banko, Ilić 4, Peršić (L), Matić (L), Poropat, Kepčija 14, Ivanković 6.

SISAK: Hrnčević 4, Ibradžić, Pavlić 6, Vakufac 7, Bakonji 3, Alić, Tepavac 12, Sabljak 15, Blažević, Alihodžić (L), Kadić, Išek.

Kepčija: Pošteno smo se namučili

Uz Igora Demirovića, najviše poena upisao je Porečan Marko Kepčija.

- Ono čega smo se pribojavali na kraju se obistinilo, jer gosti su se predstavili u vrlo dobrom izdanju, makar smo ih ove sezone već četiri puta pobijedili. U prva dva seta smo se pošteno namučili, pogotovo u drugom, kad smo jurili rezultat do samoga kraja. U našim redovima umor je učinio svoje, ali ipak smo smogli snage za na koncu uvjerljivu pobjedu.

U srijedu nas u Sisku čeka teška i neizvjesna utakmica, no želimo odmah riješiti pitanje prolaska u polufinale, rekao je Kepčija. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter