1. broj casopisa studenata talijanistike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"La pagina dello studente" naziv je casopisa studenata talijanistike pulskog Sveucilišta Jurja Dobrile ciji je prvi broj svecano predstavljen u utorak, u dvorani Tone Peruška.

- Godinama smo sanjali o tome da pokrenemo takav casopis, da studenti imaju svoj list gdje se mogu kreativno izražavati te usput objsvljivati vijesti važne za studentski život. No, ranije nismo bili u mogucnosti pokrenuti ga. Nastao je iz ideje studentica Isabelle Matticchio, Sare Filiplic i Arlene Kauzlaric, ali realizacija ne bi bila moguca bez aktivnog sudjelovanja ostalih studenata te izvrsnog odjeka inicijative medu predavacima, kazala je procelnica Odjela za talijanistiku dr. Elis Deghenghi Olujic.

Na realizaciji projekta radili su i lektorica Marilena Asdrubali, profesorice Ivana Lalli Pacelat, Marina Dikovic, Vanessa Vitkovic, a velika je i uloga izdavacke kuce Edit.

U rubrici posvecenoj kinematografiji nalazimo osvrt posvecen sjecanju na Pasolinija, a na narednim stranicama opisan je rad Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke i izdavacke kuce Edit.

Rovinjska književnica Mirella Malusa' predstavljena je u rubrici kultura, a zanimljiva je i rubrika posvecena internetskim stranicama. Rubrika Itinerari sugerira koje gradove posjetiti, a brojne su zanimljivosti te vijesti iz svijeta obrazovanja. Casopis ima 27 stranica i tiskan je u boji. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter