1. A liga odbojkašica: Rovinjke rasturile Kaštelu DC

Luana Božić i Sanja Cvitić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Luana Božić i Sanja Cvitić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Na oproštaju od svojih navijača još jedna briljantna igra i pobjeda igračica Rovinja. Gošće su počele susret vodstvom 3:1, ali serijom od osam poena na servis Luane Božić, uz dobar prijem, Rovinjke su rezultat preokrenule na 9:3. Vitasović, Cvitić, Božić, Radolović, Gruić, Slavuj te libero Žarković diktirale su igru.

Pored toga što se u finišu prvog seta Jelena Šunjić na serviranju pobrinula za sedam poena, prvi set pripao je domaćinu nakon 25 minuta igre.

S dobrom igrom Rovinjke nastavljaju i u drugom setu. Gruić, Radolović, Vitasović i Slavuj na mreži te Božić i Cvitić na servisu drže sve konce igre i rezultata u svojim rukama. Nakon vodstva 21:12, rutiniranom igrom igračice trenera Samuela Benusija privele su set kraju - 2:0.

Poslije dosta izjednačene igre u trećem setu (5:5, 12:12) igračice Rovinja u završnicu kreću odlučnije i lakše od očekivanog u osam dana pobjeđuju i drugog favorita u ovom doigravanju, vodeću Kaštelu DC.

Dvorana Valbruna. Gledatelja 100. Rovinj - Kaštela DC 3:0 (25:22, 25:16, 25:18). Suci: Ivan Perić, Miroslav Milinović (oba Zagreb).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Glavaš, Radolović, Slavuj, Vitasović, Jurić, Gruić, Čorić, K. Janko, Žarković (L), M. Janko (L).

KAŠTELA DC: Stanović, Barić, Sobin, Bazina, Bilić, Tandara, Bučević, Bakota (L), Šunjić, Matas. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter