1. A liga odbojkašica: Rovinj - Vukovar 1:3

Luana Božić i Sanja Cvitić, Rovinj (M. ANGELINI)
Luana Božić i Sanja Cvitić, Rovinj (M. ANGELINI)

Utakmica 7. kola Prve A lige odbojkašice, 3. skupine: Rovinj - Vukovar 1:3 (21:25, 25:21, 26:28, 18:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja 150. Suci: Rajković i Tota (oba Rijeka).

ROVINJ: Cvitić 11, Božić 6, Šimunović, Jurić 2, Terlević 7, Slavulj 9, Vitasović 6, Žarković 1, Jergović, Ćorić 10, Ivanović (L), Janko (L).

VUKOVAR: Nikšić (L), Kirić, I. Čolak 14, Majer 13, M. Čolak, Mrđanov 6, Novalić 14, Lokinac 11, Đuričković 4, Marčinko.

Nakon odbojkaša u subotu, i rovinjske su odbojkašice danas doživjele poraz u derbiju na otvaranju drugog kruga prvenstva Prve A lige. Istina, domaće su bolje otvorile susret s Vukovarkama, preko Vitasović su povele 2:0, ali su se gošće brzo pribrale, povezale redove i okrenule rezultat u svoju korist (4:9). Glavnu ulogu u tom je razdoblju imala kapetanica Vukovarki Majer. Na servisu Sanje Cvitić Rovinjke su poravnale serijom 5:0 te preko Slavulj s nekoliko preciznih napada prešle u vodstvo od "plus 3". Uporne gošće nisu se predavale, stigle su na 18:18 te potom serijom od četiri poena osvojile prvi set.

Vukovarke nisu dozvolile Rovinjkama da nametnu svoju igru, čvrstim i pravovremenim blokom zaustavljale su sve njihove napade. Nakon 6:6 preko Mrđanov gošće čine seriju od pet poena, povele su 17:12, a tada su se konačno i domaće probudile te preko Cvitić i Slavulj naprije poravnavaju rezultat, a za poravnanje u setovima pobrinule su se Božić i Terlević.

U trećem setu konačno prava igra Rovinjki koje su uz podršku svojih navijača dobile samopouzdanje, vodile su 7:3 i 12:9 te diktirale igru. Poenima Terlević i Cvitić povele su 21:17, kad je ponovo uslijedio pad u igri, što Vukovarke koriste najprije da bi poravnale na 22:22 te u vrlo napetoj završnici ponovo dolaze u ukupno vodstvo.

Vukovarke su bolje otvorile posljednji, četvrti set, na servisu Đuričković povele su 6:3 i 15:8 te do kraja seta dopustile Rovinjkama, čija se igra potpuno raspala, svega 18 poena. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter