1. A liga odbojkašica: Rovinj - OTP Banka 3:0

Jelena Grujić u napadu (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Jelena Grujić u napadu (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Rovinjske odbojkašice lakše su od očekivanja došle do treće uzastopne pobjede u ovogodišnjem prvenstvu protiv "bankarki" iz Pule, koje su pobijedile i dva puta u Kupu Hrvatske.

Odmah su domaće igračice trenera Benussija krenule s čvrstom igrom na mreži i dobrim prijemom te povele 5:2 i 20:7 protiv mlade, neiskusne ekipe iz Pule. Ipak, nešto bolju igru gošće su pružile u drugom setu i pored toga što su Cvitić, Slavulj i Vitasović diktirale igru uz vodstvo 7:4 i 15:10, gdje je do izražaja došlo iskustvo rovinjskih igračica.

Sve bolju igru Rovinj nastavlja u finišu drugog seta; ništa ne prepuštaju slučaju domaće, već nepogrešivom igrom na mreži te dobrim prijemom sigurno vode 2:0.

Na serviranje Vitasović započelo je vodstvo domaćina 6:0 u trećem setu, kad igračice OTP banke nisu imale rješenje kako zaustaviti nepogrešivu igru Ćorić, Božić i Grujić na prijemu i u bloku.

Pokušale su gošće preko Herceg, Barbić i Drviš učiniti nešto više, ali očito želja je jedno, a mogućnosti drugo. Toga je bio svjestan i trener Boris Brščić, jer Rovinj je poveo 12:4. Na servisu Grujić gošće nikako da povežu igru na prijemu, dok su se s druge strane istaknule libero Ivanović i Janko te Jurić na mreži, kojima je sve polazilo od ruke. Nakon sat vremena rovinjske odbojkašice dolaze do uvjerljive pobjede.

Utakmica 3. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II. Dvorana Gimnasium. Rovinj - OTP Banka 3:0 (25:14, 25:16, 25:14). Gledatelja 100. Suci: Tota i Stipaničev (oba Rijeka).

ROVINJ: Cvitić (K), Božić, Šimunović, Žarković, Terlević, Slavulj, Vitasović, Jurić, Grujić, Ćorić, Ivanović (L), Janko (L).

OTP BANKA: Rujak (L), Fabris, Drviš, Tadić, Kralj, Šipušić, Petrić, Božeglav, Čopić, Barbić, Bat, Herceg (K). (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter