1. A liga odbojkašica: Rovinj - Osijek 2:3

Rovinjke su poražene u dramatičnoj utakmici (arhiva/M. MIJOŠEK)
Rovinjke su poražene u dramatičnoj utakmici (arhiva/M. MIJOŠEK)

Odbojkašice Rovinja doživjele su poraz u dramatičnoj utakmici. Prvi set uspjele su okrenuti u svoju korist nakon stalnog vodstva Osječanki, posljednjeg kod 24:22. Tada su se igračice Rovinja trgnule i preko Radolović na servisu s četiri uzastopna poena dobiti set.

U drugom setu sasvim druga slika, domaće su vodile 10:6 i 17:13, a poslije 23:21 Lulić, Krivić i Kolarić uspjele su preokrenuti rezultat i Osječanke su poravnala ukupni omjer. Igračice Rovinja preko Grujić, Glavaš i Božić odlučno su krenule u treći set, povele su 12:7 i više vodstvo nisu ispuštale iz ruku, već su zasluženo povele 2:1 u setovima.

Domaće igračice uz podršku svojih navijača odlično su započele i četvrti set, ali gošće, koje su u Rovinj doputovale sa samo sedam igračica, uspijevale su držati ravnotežu te su došle do poravnanja 19:19, kad je započelo novo nadmudrivanje u završnici seta. Stvar je u svoje ruke ponovno uzela Radolović kad su domaće igračice imale vodstvo 23:21, ali nekoliko pogrešaka kod prijema iskoristile su Osječanke preko Lulić te izborile peti set.

U posljednjem setu dosta izjednačena igra do 8:8, a završnica je pripala igračicama Osijeka.

Utakmica 9. kola Prve A lige odbojkašica, skupina III: Rovinj - Osijek 2:3 (26:24, 26:28, 25:17, 24:26, 12:15). Dvorana Valbrune. Gledatelja 100. Suci: Ruba (Pula) i Relić (Rovinj).

ROVINJ: Grujić, Cvitić, Božić, Glavaš, Radolović, Žarković, Slavuj, Vitasović, Jergović, K. Janko (L), Bel (L), M. Janko.

OSIJEK: Lulić, Grubeša, Krivić, Janušević, Bilić, Kolarić, Šimunec (L). (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter