1. A liga odbojkašica: Rovinj - Cestorad 1:3

Samo set protiv Cestorada - Sanja Cvitić u napadu (D. ŠTIFANIĆ)
Samo set protiv Cestorada - Sanja Cvitić u napadu (D. ŠTIFANIĆ)

Susret 6. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: Rovinj - Cestorad 1:3 (20:25, 23:25, 25:16, 18:25). Dvorana Valbruna. Gledatelja 150. Suci: Domagoj Niessner (Rijeka), Ivan Mikulić (Zagreb).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Glavaš, Radolović, Matošević, Ivanović, Vitasović, Grubić, Ćorić, K. Janko, Civitico (L), M. Janko (L).

CESTORAD: Pelin, Lovrić, Mijoković, Tomić, Barunčić, Nikšić (L), Goričkić, Petričević.

Nisu rovinjske odbojkašice uspjele ponoviti ono što su u prošlom kolu ostvarile protiv Kostrene. Večeras su u Valbruni, u susretu 6. kola Prve A lige odbojkašica, skupine II, gošće iz Vinkovaca u četiri seta došle do pobjede vrijedne prvog mjesta. Rovinjske su igračice ovoga puta ostale bez ijednog boda upisavši četvrti poraz u prvoligaškoj konkurenciji.

Stigle su igračice Cestorada u Rovinj kao favoritkinje i to su ubrzo na parketu i opravdale. Nakon izjednačenog početka Rovinjke su dobrom igrom u bloku Radolović, Matošević i Božić povele 14:12 u trenucima kad je Cvitić bila na servisu. To su vodstvo zadržale do 19:16 nakon čega je na servis liniju stala Barunčić i gošće su nanizale šest poena na krilima kojih su osvojile set.

Za rovinjsko vodstvo 3:0 u drugom setu pobrinula se servisima Tea Vitasović, no gošće su ubrzo odgovorile izjednačenjem na 6:6. Potom se ritmom poen za poen igralo do rezultata 16:16. Potom su Rovinjke s tri poena došle u priliku da izjednače u setovima, ali, kao i u prvom setu, nisu u tome uspjele. Odbojkašice Cestorada odigrale su koncentriranije u završnici i osvojile drugi set rezultatom 25:23. I treći su set bolje otvorile igračice Rovinja koje su povele (8:5 i 14:8) na serviranju Radolović i tek su u tim trenucima gošće izgubile ravnotežu u igri i Rovinjke su smanjile na 2:1.

Nakon 4:4 u četvrtom setu igračice Cestorada povele su 9:5 koristeći probleme na prijemu servisa u rovinjskim redovima. Tu su prednost potom samo povećavale i ubrzo upisale nova tri boda. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter