1. A liga odbojkašica: Porečanke slavile u Splitu

S loptom Marcella Šaini, Poreč (J. PREKALJ/arhiva)
S loptom Marcella Šaini, Poreč (J. PREKALJ/arhiva)

Odbojkašice Poreča, kraljice gostovanja, ponovno su u Splitu pokazale svoje pravo lice. Za nešto manje od dva sata i svih pet igranih setova svladale su Split 1700 i upisale prvu pobjedu u drugoj fazi prvenstva te zadržale nevjerojatan gostujući učinak ove sezone od svih šest pobjeda.

Zanimljivo je da su nakon jedina dva ovosezonska poraza Porečanki, od OTP banke i Azene, oba puta u prvoj sljedećoj utakmici na svom terenu ceh platile Splićanke.

Ovoga puta ekipu trenera Ivice Jelića, najuspješnijeg hrvatskog ženskog izbornika u povijesti, od poraza od učenica njegovog kolege Miodraga Stojakovića nije spasilo ni pet strankinja pristiglih u zimskom prijelaznom roku, Kanađanka i četiri Amerikanke.

Malobrojne djevojke iz Velog Jože, lišene pomoći svoje najiskusnije suigračice, ozlijeđene Oriete Žužić, te s ozljedama načetim Marinom Novosel i kapetanicom Vanessom Pahović, odigrale su odličnu utakmicu.

Praktički nije bilo neizvjesnosti u završnom setu s obzirom da su Porečanke prvenstveno odličnim servisom i obranom povele 10:2. Najviše što su domaće igračice uspjele napraviti je stići na na pet poena zaostatka (6:11). Gošće su iskoristile drugu meč-loptu varkom tehničarke Marcelle Šaini.

Utakmica 2. kola skupine I druge faze Prve A lige odbojkašica: Split 1700 - Poreč 2:3 (19:25, 25:20, 17:25, 25:18, 8:15). Velika dvorana SC Gripe. Gledatelja 200. Suci: Milinović i Raca (oba Zagreb).

SPLIT 1700: Klarić, Charuk, Plourde, Helu, Maretić, Prkačin, Balajić, D'Errico, Glavinić, Anđelić, Svec.

POREČ: Pahović, Zahirović, Sumić, Brletić, Miloš, Mostahinić, Burilo, Šaini, Rupčić, Novosel. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter