1. A liga odbojkašica: Porečanke se vratile pobjedama

Orieta Žužić je zaigrala nakon povratka iz SAD-a (M. MIJOŠEK)
Orieta Žužić je zaigrala nakon povratka iz SAD-a (M. MIJOŠEK)

Naplatile su danas porečke odbojkašice u Velom Joži dug s kamatama Vinkovčankama za poraz koncem siječnja. Ostvarile su to superiornom pobjedom u tri seta, kojom su ujedno i nakon dva posrtaja u nastavku prvenstva uknjižile tri boda te su tri kola prije doigravanja ponovno u igri za drugu startnu poziciju.

U prvom od dva susreta u nizu s Vinkovčankama, jer je uzvrat u Vinkovcima već u srijedu, igrala je samo jedna ekipa, ona porečka, dok su gošće djelovale pomalo indisponirano i bezidejno.

Osim povratka na pobjedničku stazu, raduje i prikazana igra, koja je bila na daleko višoj razini od suparničke, uz još puno vidljivih rezervi, što sugerira i velike šanse u borbi za prvaka koja je pred vratima.

Prvu, 4:0, seriju u susretu napravila je Laura Miloš na servisu i odvela svoju ekipu na prvi sudački time out s prednošću 8:4. Uslijedila je nova serija porečkih odbojkašica, koje su odličnom obranom, gdje su prednjačile Novosel i Brletić, u kontranapadu došle na 12:5. Nasmiješio im se tako prvi set.

Podiglo je visoko vodstvo još više igru domaćih odbojkašica, za kojih nije bilo izgubljene lopte, dok su gošće i dalje djelovale zbunjeno i usprkos rotacijama i minutama odmora, prvi su set zaključile sa samo 12 poena.

Već je u prvom setu u igri Porečanki bila vidljiva razlika u igri u odnosu na zadnjih nekoliko susreta. Glavni "krivac" otkrio se kod rezultata 2:2 u drugom setu. Tada je povratnica iz SAD-a Orieta Žužić s pet odličnih servisa donijela 7:2 prednost u korist porečkih odbojkašica.

Žužić je u Americi pokupila slavu za svoje odbojkaške izvedbe tijekom studiranja, a koliko su te usluge od velike koristi i Porečankama pokazuje i upravo spomenuta serija. Iako su se nakon toga i dalje gošće silno trudile svojom inertnošću uspavati domaće odbojkašice, uspjele su to tek na trenutak uoči drugog time outa (16:13), no nedovoljno da i taj set, koji je as servisom zaključila Miloš, ne ode lakoćom na domaću stranu (25:17).

Treći je pak set bio preslika prva dva, a gošće su većinu poena zabilježile nakon pogrešaka domaćih igračica. Tako su Porečanke odjurile ekspresno na 13:5 pa su priliku dobile i mlađe porečke snage, koje su nastavile istim ritmom. Kod 21:12 pljesak publike izmamila je kapetanica Vanesa Pahović, koja je nakon dugo vremena zaigrala i odmah s nekoliko blokova pokazala koliko je njena ozljeda bila hendikep za redove igračica Miodraga Stojakovića.

Prihvatile su to cure na terenu kao dodatnu inspiraciju i zaključile u velikom stilu utakmicu (25:16).

Utakmica 9. kola prve skupine Prve A lige odbojkašica: Poreč – Vibrobeton 3:0 (25:12, 25:17, 25:16). SCC Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Poropat (Rovin), Miškulin (S. Lovreč).

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Novosel.

VIBROBETON: Stojaković, Žurić, Perić, Barunčić, Kulić, Pelin, Goričkić, Rajković, Jurić, Pajvančić (L). (M. PILAT)

Rovinjkama tri boda u derbiju

Konačno je jedna utakmica između Rovinjki i Kostrenjanki završila u tri seta, na sreću domaćih upravo u njihovu korist. Dosad su, naime, svi njihovi međusobni susreti igrani u pet setova. Kostrenjanke priliku za uzvrat imaju već u srijedu.

Derbi su bolje otvorile gošće iz Kostrene povevši 4:1 i 8:4, dok je domaćin dosta lutao tražeći pravu igru. Na serviranje Vitasović i poenima Božić i Ćorić, Rovinjke dostižu Kostrenjanke na 16:16, no u dosta izjednačenoj igri gošće preko Ljuštine stižu do prednosti. Nakon 24:24 igralo se "poen za poen", da bi u završnici seta Slavulj, Vitasović i Božić osigurale ukupno vodstvo.

Vodstvom 8:0 Rovinjke su otvorile drugi set na serviranju Vitasović te igrom na visini zadatka na prijemu i u bloku. Preko raspoložene mlade Ćorić te Božić, domaćin je odjurio na 18:5 i brzo povisio ukupno vodstvo na 2:0. Izlaskom Cvitić, Božić i Slavulj, a ulaskom prvi put na prvoligaškim utakmicama Crismanich, te Šimunović i Žarković, gošće uspijevaju samo smanjiti razliku.

U trećem setu na najbolji način gošće preko Ljuštine uzvraćaju domaćinu, povele su 5:0, ali Božić ubrzo vraća Rovinjke u igru. Igračice Kostrene djeluju sigurnije, uspijevaju držati prednost od tri, četiri poena, ali nakon 13:16, domaćin uspijeva poravnati na 17:17 i preuzeti igru u svoje ruke, za konačnih 3:0 u setovima.

Utakmica 9. kola Prve A lige odbojkašica, 3. skupina: Rovinj - Kostrena 3:0 (29:27, 25:16, 25:23). Dvorana Gimnasium. Gledatelja 100. Suci: Gvozden i Babić (oba Zagreb).

ROVINJ: Cvitić 6, Božić 14, Šimunović, Jurić, Terlević 4, Slavulj 15, Vitasović 9, Žarković, Crismanich, Ćorić 14, Ivanović (L), Janko (L).

KOSTRENA: Fotolović, Giaconi (L), Zdrilić 7, Duzmić 8, Ljuština 10, Jug, Bakarčić, Zupčić 9, Šitić, Vrbanc 8, Savić 4, Bačić. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter