1. A liga odbojkašica: Porečanke matirale Kaštelu DC

Laura Miloš puca preko gostujućeg bloka (J. PREKALJ)
Laura Miloš puca preko gostujućeg bloka (J. PREKALJ)

Klasičan mat u tri poteza bila je večerašnja utakmica odbojkašica Poreča u posljednjem ovosezonskom prvenstvenom susretu pred svojim vjernim navijačima. Susret protiv Kaštele DC okončale su za okruglih 60 minuta čistom pobjedom 3:0.

Ostala je tako dvorana Velog Jože neosvojiva tvrđava u kojoj su od početka sezone Porečanke gradile uspjeh te i dalje caruju najvišim odbojkaškim razredom. Kao ni njihove sumještanke prije pet dana, igračice Kaštele DC večeras nisu imale šanse protiv domaćih odbojkašica, čija je igra u zadnjih nekoliko kola došla do zaista zavidne razine.

Iako nekompletne, porečke odbojkašice, vođene velikom voljom i željom za uspjehom te nošene vjernom publikom među kojom su se našli i rukometaši Poreča, tek pristigli s europskog ispita u Lisabonu, nisu dale ni najmanju šansu gošćama.

Kad su na početku susreta na servis Jakšetić Porečanke otišle na 6:0, odnos snaga na terenu bio je jasan. Potvrdilo se to i kasnije, jer su do drugog time outa gošće uknjižile svega sedam poena tako da je rezultat 16:7 s lakoćom kasnije pretvoren u vodstvo porečkih odbojkašica od 1:0 u setovima.

U drugom su setu domaće bile još dominantnije pa jednostavno gošćama nije preostalo drugo doli da gledajui reviju odbojkaških poteza koju su prezentirale domaće odbojkašice.

Treći je set, pak, bio kruna dobre igre Porečanki. U njemu su, poput pravih liderki, pošteno pristupile zadatku. Čak štoviše, trudile su se spasiti svaku loptu, primale, blokirale i u napadu bile itekako konkretne te su zaključile ovogodišnju prvenstvenu priču u Poreču uvjerljivom pobjedom.

Utakmica 9. kola Prve A lige odbojkašica, skupina I: Poreč – Kaštela DC 3:0 (25:17, 25:10, 25:20). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Stipaničev i Niessner (oba Rijeka).

POREČ: Ćosić, Pahović, Rupčić, Zahirović, Brletić, Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sain, Žužić, Novosel

KAŠTELA DC: Stanović, Barić, Kukić, Bazina, Bilić, Čagalj, Bučević, Vranković, Matas, Bakota. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter