1. A liga odbojkašica: Poreč - Split 1700 3:2

Laura Miloš, Karmen Brletić i Lena Burilo (J. PREKALJ/arhiva)
Laura Miloš, Karmen Brletić i Lena Burilo (J. PREKALJ/arhiva)

Već spakiranih torbi za Izrael, gdje kreću u ponedjeljak da bi u srijedu igrale prvu utakmicu šesnaestine finala Kupa CEV-a protiv Hapoela, odbojkašice Poreča muku su mučile ne bi li slomile protivnice u večerašnjem susretu trećeg kola 1. A lige.

Ekipa Splita 1700 nije im trebala biti problem, no Porečanke su igrale pomalo rezervirano; nikako da razina porečke igre bude ona iz prethodna dva kola. Ipak, nakon iscrpljujućih pet setova i više od dva sata igre ostvarena je i treća prvenstvena pobjeda te sa stopostotnim učinkom i ulovljenim povoljnim vjetrom Porečanke kreću u Europu.

Lovile su ritam porečke odbojkašice cijeli prvi set, u kojemu su već od samog početka, djelujući pomalo uspavano, počele zaostajati. Tako su na prvom tehničkom time-outu zaostajale dva poena (6:8), a nakon dosta loših prijema i napada zapucanih u blok Splićanki ili u aut, kod drugog zaostatak je bio dupli (12:16). Nisu pomogle nakon toga ni dvije minute savjeta trenera Miodraga Stijakovića te su gošće otišle na 13:21.

Nije ni sreća bila u tim trenucima na porečkoj strani. Pokušavale su, blokirale napade gošći, no gotovo kod svakog bloka lopta je završila izvan igrališta pa je set otišao na protivničku stranu.

U drugom setu to još nije bila prepoznatljiva igra Porečanki, čekalo se Miloš, koja nikako da naštima nišanske sprave. Ipak, na bolje je krenulo kod servisa Jakšetić, gdje su domaće odbojkašice izjednačile pa povele 11:8. Još su se uvijek vukli repovi lošeg otvaranja, no nekako je porečka ekipa došla i do 16:13.

Osokoljene setom prednosti nisu se ni gošće predavale te su bile u igri sve dok najraspoloženije kod domaćina, Brletić u bloku i Burilo s nekoliko dobrih prolaza, nisu napravile nedostižnu razliku i osigurale 1:1.

Krenula je nakon toga konačno i Miloš te je na otvaranju trećeg seta odličnim servama donijela svojoj ekipi 6:1. Kasnije je razlika smanjena i anulirana (12:12), a u egalu se došlo i do 22:22, pa je neizbježan bio stresni završetak. Tu su s(p)retnije bile gošće i povele 2:1.

Očigledno je Porečankama trebao pritisak zaostatka i mogućeg poraza. Povele su početkom četvrtog seta 9:5, a nakon 18:10 sve je ukazivalo na rulet petog seta, u koji se krenulo kada je Miloš zakucala za 25:18. Uslijedila je tada velika borba gdje se igralo poen za poen. Prve su do razlike došle domaće odbojkašice 11:9, a večerašnju je priču završio uspješan blok Brletić - Novosel.

Utakmica 3.kola Prve A lige odbojkašica. Poreč – Split 1700 3:2 (16:25, 25:17, 23:25, 25:18, 15:10). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Domagoj Niessner (Rijeka), Tamara Kramar Šandl (Zagreb).

POREČ: Ćosić, Pahović, Sain, Zahirović, Čizmić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sučić, Žužić, Novosel.

SPLIT 1700: Klarić, Zovko, Dihova, Aljinović, Glavanović, Mamić, Maretić, Vukasović, Glavinić, Dimlić, Komenjarin, Prkačin. (M. P.)


Podijeli: Facebook Twiter