1. A liga odbojkašica: Poraz Poreča, Rovinja i Pule

Poražene odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK)
Poražene odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK)

Utakmica 11. kola Prve A lige odbojkašica - 1. skupina: Mladost - Poreč 3:1 (28:26, 18:25, 25:16, 29:27). Dom odbojke Bojan Stranić. Suc : Žužul i Vurušić (oba Varaždin).

MLADOST: Čačić, Žmire, Nakamura, Kirša, Minami, Račić, Mlinar, Božičević, Deak, Vugec, Juralić, Jurišić.

POREČ: Ćosić, Zahirović , Rupčić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Čizmić, Sain, Sučić, Žužić, Novosel.

Krenule su na krilima dvije prvenstvene pobjede put Zagreba odbojkašice Poreča s namjerom nadmudriti liderke i nastaviti pobjednički niz i za razliku od nedavnog susreta tih dviju ekipa bile su vrlo blizu toga, presudile su tek sitnice. Pružile su pritom igru dostojnu razine natjecanja, imale tri set lopte za ulazak u  peti set, i da se okrenulo na njihovu stranu ne bi bilo niti malo nezasluženo.

Dodatni motiv Porečankama je bila vijest iz Dalmacije pristigla netom prije utakmice sa susreta u Kašteli, gdje je nepredvidivi Vibrobeton na gostovanju porazio domaće odbojkašice i otvorio mogućnost da se već iz Zagreba vrate kao drugoplasirane. Nisu uspjele, no šansa postoji i to već preksutra, kad u svom domu dočekuju upravo Kaštelanke u posljednjem kolu pred  završno razigravanja za prvaka te će se međusobno "dogovoriti" koje će tamo s druge pozicije.

- Utakmica je bila potpuno identična onoj u Poreču s njima, s tim da smo mi odigrali puno bolje i kvalitetnije. Činjenica je to koja raduje i daje pravo da vjerujemo da smo izašli potpuno iz krize i da imamo ponovno nivo kakvog priželjkujemo. Utakmica je bila zaista dobra i kvalitetna, prvi je set osvojio domaćin vrlo jednostavno, čisti sudački previd, no što se može. Zadržali smo razinu igre i osim jedne rupe u trećem setu sve je ostalo bila milina gledati - rekao je trener porečkih odbojkašica Miodrag Stojaković. (M. P.)

Vukovar - Rovinj 3:1

Utakmica 11. kola Prve A lige odbojkašica - 3. skupina: Vukovar - Rovinj 3:1 (25:20, 17:25, 25:14, 29:27). Dvorana OŠ "D. Tadijanović". Gledatelja: 200. Suci: Muha i Mijić (oba Osijek).

VUKOVAR: Nikšić, Čirić, I. Čolak, Mačvanin, Mayer, H. Čolak, Mrđanov, Novalić, Lukinac, Đuričković (L), Smiljanić (L).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Šimunović, Jurić, Terlević, Slavulj, Vitasović, Žarković, Crismanich, Čorić, Ivanović (L), Janko (L).

Derbi starih rivala, ekipa koje će sljedeće godine igrati u prvoj jakosnoj skupini, pripao je igračicama Vukovara nakon dva sata igre. U prvom setu Rovinjke su se držale do 15:15, da bi završnica pripala domaćima. U drugom setu igračice trenera Benussija brzo su se vratile u igru, popravile prijem i povele 14:10 i 19:16. Ostavile su Vukovarke na 17 poena i uspjele poravnati ukupni omjer. Domaćin je krenuo u treći set vodstvom 4:0 i 9:4, potpuno zaustavivši napade Rovinjki koje su uspjele uknjižiti tek 14 poena.

Prava drama odvijala se u četvrtom setu. Na krilima svojih navijača Vukovara su povele 17:13, ali uz požrtvovnu igru Anje Žarković koja je dobila veću minutažu uspjele su rovinjske odbojkašice preokrenuti rezultat i povesti 21:20. Imale su i set loptu kod vodstva 26:25, ali su nekoliko njihovih pogrešaka Vukovarke znalački iskoristile i pobijedile. (Iv. R.)

Pula - Dubrovnik 2:3

Utakmica 10 kola Prve A lige odbojkašica - 4. skupina: Pula - Dubrovnik 2:3 (14:25, 25:21, 25:22, 7:25, 3:15). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 70. Suci: Miškulin (Sv. Lovreč) i Ruba (Pula).

PULA: Nimac 1, Gjevelekaj, Fabris 1, Tadić 1, Tomšić (L), Šipušić 12, Petrić, Božeglav 9, Ćopić 13, Barbić 6, Bat 9.

DUBROVNIK: Marinović 10, Dežulović, Kalauz 8, Lj. Prkačin 7, M. Prkačin 6, Curić 21, Legčević 19, Grgurević (L), Adžić 14, Marinković.

Na oproštaju od domaće publike za ovu sezonu, odbojkašice Pule stigle su do počasnog boda. Imale su Puljanke priliku upisati i prvu pobjedu u sezoni, no nakon što su povele s 2:1 u setovima, uslijedio je totalni "raspad sistema" i Dubrovčanke su samo uzele ono što im je bilo ponuđeno. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter