1. A liga odbojkašica: OTP banka - Vukovar 0:3

Grinta nije 'bankarkama' bila dovoljna ni za počasni set (M. ANGELINI/arhiva)
Grinta nije 'bankarkama' bila dovoljna ni za počasni set (M. ANGELINI/arhiva)

Odbojkašice OTP banke poražene su od Vukovara u posljednjem domaćem susretu 1. A lige ove sezone, ali igrom nisu razočarale. Štoviše, prorijeđene "bankarke", sa samo osam igračica u zapisniku, nakon nekoliko slabijih izdanja napokon su pokazale grintu, osvojile čak 71 poen, ali to nakon nepunih 90 minuta nije bilo dovoljno ni za počasni set, koji su definitivno zaslužile.

Prvi set domaće su odbojkašice otvorile s tri uzastopna poena, odlijepile se potom i na "plus pet" (11:6), da bi tad gošće iz Vukovara shvatile da im četvrta ovosezonska pobjeda protiv Puljanki neće sama pasti u krilo i - počele igrati. Ozbiljniji pristup donio im je i prvo vodstvo (13:14), koje su ubrzo podigle na šest razlike (14:20).

"Bankarke" su se uspjele primaknuti na tri poena zaostatka (21:24), spasiti potom tri set lopte u nizu, da bi tad Đuričković s dva razorna smeča donijela prvi set gošćama.

Početak drugog seta bio je preslika prvog, s tim da Puljanke ovaj put nisu tako lako prokockale vodstvo (15:8). No, tad su počele griješiti i gošće su im se primakle, poravnale na 22:22 i u neizvjesnoj završnici osvojile i drugi set.

Činilo se da će nakon ovakvog raspleta treća dionica biti samo formalnost i Vukovarke su se odmah odlijepile te stečenu prednost mirno održavale (12:17, 16:20, 19:24). No, i u trenucima kad je sve izgledalo izgubljeno "bankarke" su se odbile predati, spasile pet vezanih meč-lopti, no ne i šestu, i tako su Vukovarke slavile pred nikad praznijim Pattinaggiom, što nije ni čudno kad su u isto vrijeme preko ceste igrali nogometaši Istre 1961 i Dinama.

Utakmica 11. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: OTP banka - Vukovar 0:3 (24:26, 23:25, 24:26). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 50. Sutkinje: Kramar Šandl (Zagreb) i Stipaničev (Rijeka).

OTP BANKA: Šipušić, Ikanović 12, Anđelković 11, Drviš 6, Rujak (L), Ćosić 10, Božeglav 7, Milin 6.

VUKOVAR: Ćirić, Čolak 9, Rajković (L), Savić, Majer 5, Varniu, Mrđanov, Novalić 18, Lukinac 10, Đuričković 13, Marčinko 2. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter