1. A liga odbojkašica: Bankarke i dalje bez boda

Premekan pulski bedem - Nelli Ćopić pokušava blokirati Dijanu Breko (M. ANGELINI)
Premekan pulski bedem - Nelli Ćopić pokušava blokirati Dijanu Breko (M. ANGELINI)

Susret 7. kola Prve A lige, skupina I: OTP banka - Azena 1:3 (25:22, 10:25, 23:25, 18:25). Pattinaggio. Gledatelja: 80. Suci: D. i A. Stipaničev (oboje Rijeka).

OTP BANKA: Rupčić, Ikanović 5, Drviš (L), Račić 18, Rujak, Čosić 2, Božeglav , Čopić 6, Šipušić, Milin 4, Dogan 9.

AZENA: Višković, Lončar 9, Bečić 19, Klafurić, Breko 8, Marić 4, Matić 6, Solomon 19, Lukić, Reščić (L).

Blok poeni: OTP Banka 9, Azena 8. Servis poeni: OTP Banka 11, Azena 12.

Pulske odbojkašice nisu ni u petom pokušaju uspjele upisati prvi prvenstveni bod, pa su i nakon sedmog kola ostale na dnu ljestvice bez ijednog boda. Večeras su u susretu sedmoga kola nakon gotovo dva sata igre četvrti put ove sezone osvojile jedan set, protiv kvalitetne ekipe Azene koja je svojom igrom opravdala drugu poziciju na ljestvici.

Puljanke su ovom prilikom odigrale u drugačijoj formaciji u odnosu na prethodne nastupe, jer je trenerica Breščić-Sošić, koja nije bila u sastavu, na teren poslala dvije "klinke" - Ćosić i Ćopić - na pozicijama srednjeg blokera, Janu Milin na poziciji tehničarke, Račić na dijagonali te Ikanović i Dogan kao primače-pucače.

Ovakav sastav odigrao je odličan prvi set na krilima kvalitetnog prijema servisa i igre u polju, ton kojoj je davala Erika Drviš. Puljanke su otvorile susret vodstvom 8:3 da bi nakon kratke stanke na krilima raspoložene Martine Račić povele 20:16 i potom u neizvjesnoj završnici poenima Račić i Dogan osvojile prvi set iskoristivši pritom i brojne pogreške gošći.

U drugom setu gošće su za dva koplja podigle svoju igru u svim segmentima, a "bankarke" su neobjašnjivo pale pa je Azena s dva servisa tehničarke Diane Breko povela 10:4. Vrlo brzo je bilo i 20:6 te je potom uslijedilo izjednačenje na 1:1 u setovima.

U trećem setu ne odveć brojna publika vidjela je nastavak lošeg izdanja Puljanki, jer su gošće vrlo brzo povele16:5. Kad su svi pomislili da će i ovaj set vrlo brzo otići na stranu gošći, reagirala je Milin, koja je uspjela probuditi suigračice, prvenstveno Ikanović i Ćopić, i uslijedio je nevjerojatan obrat pa su domaće igračice servisima Račić povele 21:20. Uspjele su još as servisom Dogan povesti 23:22, ali su potom gošće bile koncentriranije i blok poenom Solomon povele 2:1 u setovima.

U četvrtom su setu Puljanke as servisom Ikanović povele 15:10 i držale su priključak do rezultata 16:16, nakon čega su Solomon i Reščić odvele gošće do nova tri boda. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter