1. A liga odbojkaša: Rovinjci zgazili Mursu - 3:0

Rovinjci su čvrstom igrom deklasirali goste iz Osijeka (M. ANGELINI)
Rovinjci su čvrstom igrom deklasirali goste iz Osijeka (M. ANGELINI)

Poslije polovičnog uspjeha iz dva gostovanja, igrači Rovinja na najbolji su se način predstavili svojim navijačima u novoj dvorani "Gimnasium".

Prvo predstavljanje kod kuće igrači trenera Marina Ivanića započeli su vodstvom 8:2 i 16:8, zahvaljujući dobrom prijemu i čvrstoj igri u bloku. Gosti se nisu predavali, već su posložili svoje redove i nakon 18:11 za domaćina krenuli preko Celana i Prlića u poravnanje rezultata, 24:24, no domaćin je u samom finišu seta imao više sreće, a valja istaknuti i podršku navijača.

Drugi set počeo je dosta izjednačeno, uz minimalnu prednost Rovinjaca od jednog poena, ali gosti iz Osijeka poslije 10:10 čine seriju od pet poena i ponovno preko Celana i Dudaša dolaze u vodstvo 15:11.

Igrači Rovinja nisu dopustili gostima da se razmašu, već igrom "poen za poen" uz serviranje Demirovića dolaze u prednost dva razlike. Uzvratili su gosti preko Celana da preokrenu rezultat na 18:19, što nije bilo dovoljno jer na scenu stupaju Zolota, Ivanković i Brajković, koji poravnavaju - 20:20 - i u samoj završnici seta Demirović, Venier i libero Peršić rješavaju sve dileme za uvjerljivo vodstvo 2:0 za Rovinj.

U trećem setu rovinjski odbojkaši pokazuju vrhunsku odbojku i na serviranje Veniera te spretnu igru Kepčije i Demirovića na mreži dolaze u prednost 8:3. Raspala se igra Murse, a uz precizno serviranje Kepčije igrači Rovinja odlaze na 15:6. Tada je domaći trener šansu dao svim ostalim igračima s klupe, a gosti iz Osijeka uspjeli su uknjižiti samo 14 poena.

Dvorana Gimnasium. Suci: Dravko Stipaničev, Dalibor Tota (oba Rijeka). Rovinj - Mursa 3:0 (26:24, 25:21, 25:14).

ROVINJ: Nikačević, Poropat, Brajković, Venier, Preden, Demirović, Kuhar, Hrelja, Peršić, Zolota, Kepčija, Ivanković.

MURSA: Celan, Vojak, Suk, F. Vranješ, J. Šućur, K. Šućur, L. Vranješ, Dudaš, Marinović, Prlić, Puljić, Trusić. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter