1. A liga odbojkaša: Rovinj - Vukovar 3:0

Uspješan blok - Igor Demirović (7) i Robert Sošić (10) (D. ŠTIFANIĆ)
Uspješan blok - Igor Demirović (7) i Robert Sošić (10) (D. ŠTIFANIĆ)

Rovinj - Vukovar 3:0 (25:14, 25:16, 25:15). Utakmica 9. kola Prve A lige odbojkaša, skupina II. Dvorana Valbruna. Gledatelja: 150. Suci: Ruba (Pula) i Poropat (Rovinj).

ROVINJ: Nikačević, Poropat, Brajković, Mikša, Arapović, Demirović, Kuhar, Jovanović, Sošić, Gavrić (L), Peršić (L), Ivanić.

VUKOVAR: Petković, Bačić, T. Tomić, R. Tomić, Franić, Femir (L), Mrđanov.

Pored toga što su gosti iz Vukovara na početku prvog seta poveli 4:3, postava Ivanić, Demirović, Sošić, Mikša, Jovanović, Braković s liberom Gavrićem brzo je posložila svoje redove za vodstvo 11:6. Dobrim prijemom igrači Rovinja ništa nisu prepuštali slučaju nakon dva uzastopna poraza u gostima. Nakon 16:8 za Rovinj, gosti koji su doputovali na ovaj susret sa samo sedam igrača, nisu se ozbiljnije mogli suprotstaviti favoriziranom domaćinu koji je za 17 minuta igre set riješio u svoju korist

U drugom setu Rovinježi su poveli 6:1, ali serijom od pet poena igrači Vukovara dolaze na poen razlike (10:9). Bilo je to sve što su gosti mogli učiniti, jer su domaćini sigurnom igrom u bloku došli u vodstvo 21:16, prednost koju Vukovarci nisu mogli stići u samoj završnici seta.

U trećem setu krenuli su gosti vodstvom od 2:0, ali na serviranje Ivanića igrači Rovinja čine seriju od sedam poena za prekret rezultata. Igrači Rovinja imaju igru i rezultat, vode 12:5 i 16:8 kad u igru ulaze mlade rovinjske snage Poropat, Kuhar te Brajković, Arapović i Nikačević uz libera Peršića, koji su bez većih poteškoća set priveli kraju za uvjerljivu pobjedu nakon sat vremena. Treba napomenuti da su ovaj susret propustili standardni igrači Išek i Ivanković (zbog ozljede i viroze). (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter