Zbog ubojstva u Podstrani Biliću 12 godina zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 12 godina zatvora splitski Županijski sud osudio je danas Antu Bilića (30) zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića krajem listopada prošle godine u Podstrani.

Bilića je Vijeće županijskog suda, kojim je predsjedala sutkinja Katja Blaće, proglasilo krivim jer je 23. listopada 2012. godine oko 1,30 sati ispalio četiri hica iz pištolja u Marijana Bilića Kovačevića. Hici su Bilića Kovačevića pogodili u natkoljenicu, potkoljenicu, trbuh i glavu, te je umro na mjestu događaja. U obrazloženju presude sutkinja Blaće je rekla da je nije bilo dokaza da se radilo o nužnoj obrani, kao ni to da je Bilić Kovačević prvi zapucao. Prije toga između njih dvojice nije bilo sukoba.

Svjedok je potvrdio da je vidio Bilića Kovačevića kako bježi s bočicama Coca cole u ruci, kako su mu počele ispadati, te da je optuženi tada ispalio četiri metka. Sve to pokazuje da je optuženi imao namjeru ubiti, rekla je sutkinja Blaće obrazlažući presudu.

Nabrajajući otegotne okolnosti rekla je da je to svakako Bilićeva dosadašnja osuđivanost, te iznimna upornost u izvršenju kaznenog djela, dok mu je olakotna okolnost bila što je oženjen i otac dvoje maloljetne djece. Anti Biliću je istražni zatvor produžen, a na slobodu će nakon 13 godina jer još mora "odležati" godinu dana kazne koju mu je zbog razbojstva izrekao šibenski sud. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter