Višnjanke od cuke spravile čudesne delicije

Nevjerojatna količina  delicija od cuke (A. DAGOSTIN)
Nevjerojatna količina delicija od cuke (A. DAGOSTIN)

Četvrto, ali i sadržajno najveće izdanje Cukafesta dosad, koje se danas održalo na središnjem višnjanskom trgu privuklo je posjetitelje svih naraštaja koji su se dobro zabavljali već od poslijepodneva, pa do kasno u noć.
 
Festival u slavu cuke odnosno bundeve otvoren je sajmom domaćih proizvoda na kojem su gosti mogli kupiti prvenstveno cuke i proizvode od cuke, kao što su odlični sok, marmelada, koštice ili bučino ulje, ali i tinkture od češnjaka, domaći češnjak, grah, krumpire, sireve i drugo. 
 
U šatoru na središnjem trgu nakon pozdravnog govora općinskog načelnika Milana Dobrilovića i nastupa višnjanskih mažoretkinja započela je kreativna dječja radionica, ali i natjecanje u rezbarenju cuka u kojem su sudjelovala brojna djeca, ali i odrasli. Ipak, najveću pažnju posjetitelji su posvetili raznovrsnim jelima od cuke koja su zaista bila iznad očekivanja.
 
- Imamo njoke od cuke, kroasane od cuke, kruh od cuke, razne želee, štrudle, museve, marmelade, kreme, muffine, pa i cukovaču, nabrojala nam je članica ViKe Dijana Banko samo dio ponude koju su posjetitelji mogli besplatno kušati. "Kada sam pokušavala žene animirati sve su mi govorile da će provati, pa ko in uspije, da 
će donesti. Jer naše žene nisu naučene na to povrće, ali imamo našu facebook stranicu na koju smo stavile razne recepte, pa nije bio problem", kazala nam je Banko.
 
- Jako smo zadovoljni odazivom, iznenađeni čak. Ipak ljudima treba druženja, da se sastaju. Festival smo osmislili tako da svatko nešto nađe u njemu, da obuhvatimo sve dobne skupine: za najmlađe kreativne radionice i rezuckanje cuka, za malo veću djecu rezbarenje cuka, za mame i none spravljanje delicija od cuka, zatim predavanje Korada Korlevića koji ima svoju publiku, i kasnije zabava u vidu koncerta za mlade, kazala je autorica i koordinatorica Cukafesta Elena 
Mladossich.
 
Kako je stizala noć, tako se višnjanski trg punio maštovito maskiranim posjetiteljima, posebice djecom, koja su kasnije sudjelovala u izboru za najbolju dječju masku. Također je proglašena i nagrađena najbolja delicija od cuke i najbolje izrezbarena cuka, ali o tome ćemo izvijestiti u sutrašnjem broju. Nakon predavanja 
poznatog astronoma i edukatora Korada Korlevića večer je nastavljena uz glazbu Šajete i benda The Shaiones te grupe TTRT.(A. DAGOSTIN)
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter